Themabeeld 

Themabeeld 

Leer- en speelkamp op zes locaties

Neteland -

De vijf Neteland-gemeenten, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar slaan de handen in elkaar en organiseren, na het succes van vorig jaar, opnieuw de zomerschool ‘Leer-en speelkamp Neteland’. Lagereschoolkinderen zijn gedurende verschillende periodes tijdens de zomervakantie welkom op zes locaties.

Voor meer dan 200 leerlingen uit het lager onderwijs zal er plaats zijn in de zomerschool. “Alle leerlingen zijn welkom. Al geven we voorrang aan maatschappelijk kwetsbare leerlingen indien de vraag het aanbod overstijgt,” verduidelijkt schepen Brent Wouters (GiB) uit Grobbendonk. “Dit gebeurt in samenspraak met het Huis van het Kind en de lagere scholen.”

De zomerschool telt tientallen vrijwilligers, zowel uit de jeugdsector als uit het onderwijs, die de kinderen dagelijks ondersteunen en een onvergetelijk programma uitwerken. Ook wordt er samengewerkt met de bibliotheken en lokale speelpleinwerkingen. “Elke zomerklas zet in op een ruime leerbevorderende context en legt eigen accenten in benadering en uitwerking”, weet Wouters.

“In elke klas wordt er zoveel mogelijk actief en ervaringsgericht geleerd en wordt de omgeving gebruikt om te leren. Leermomenten en creatieve en/of culturele activiteiten wisselen elkaar hierbij af.” Elke zomerschool bestaat uit 10 volledige lesdagen. Inschrijven kan alleen voor de volledige periode.

Tussen 26 juli en 6 augustus is er zomerschool in Grobbendonk, Herentals en Olen. Van 9 tot 20 augustus volgen Vorselaar en opnieuw Herentals. Herenthout sluit af tussen 16 en 27 augustus. Ouders die hun kind willen inschrijven, kunnen contact opnemen met de lokale verantwoordelijke van het Huis van het Kind. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio