De politie regio Turnhout hield woensdag een actie tegen overlast. 

De politie regio Turnhout hield woensdag een actie tegen overlast. © Bart Van den Langenbergh

Politie betrapt jongeren met wapen en drugs

Turnhout, Lille, Beerse, Vosselaar, Kasterlee, Oud-Turnhout, Baarle-Hertog -

Bij een grootschalige actie tegen overlast in de hele politiezone regio Turnhout zijn woensdag vijftig jongeren gecontroleerd. Een jongere was in het bezit van een verboden wapen en drie anderen hadden drugs op zak.

De politie regio Turnhout hield woensdag tussen 16u en middernacht op verschillende plaatsen in de zeven gemeenten van de zone een gecoördineerde actie tegen overlast. De voorbije weken nam het aantal overlastmeldingen volgens de politie fors toe. Mogelijk spelen de versoepelingen van de coronamaatregelen en de ruimere openingstijden van de horecazaken daarin mee.

De agenten controleerden de meeste van de gekende overlastplaatsen. Door het minder goede weer was het iets rustiger dan anders, maar toch stelde de politie vier processen-verbaal op. “Eén van de ongeveer vijftig gecontroleerde jongeren had een verboden wapen bij zich. Drie anderen waren in het bezit van drugs”, zegt een woordvoerder van de politie. “Deze overlastcontroles zijn ideaal om informatie te verzamelen en de overlastproblematiek nog beter in kaart te brengen.” De politie zette woensdag vijftien extra manschappen in, onder wie ook een hondenbegeleider en een fietsteam. De komende dagen en weken volgen nog meer overlastcontroles. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio