Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Schepen Bart Lambrecht en het SVAT-bestuur met Patrick Mommen (midden) op de tennisvelden die moeten verdwijnen.

Schepen Bart Lambrecht en het SVAT-bestuur met Patrick Mommen (midden) op de tennisvelden die moeten verdwijnen. © JW

Tennisclub Aartselaar mag padelvelden aanleggen

Aartselaar -

Een gespecialiseerde firma start deze zomer in het sportcentrum in de Kleistraat met de ombouw van twee tennisvelden tot vier padelterreinen. Het gemeentebestuur van Aartselaar past hiervoor hun licentieovereenkomst aan.

Het schepencollege kreeg onlangs de vraag van Sport Vereniging Aartselaar Tennis (SVAT) om belangrijke aanpassingswerken aan hun terreinen te mogen uitvoeren. De populariteit van padel maakt dat ze hiervoor ook tennisvelden willen inruilen.

“Op dit ogenblik boomt deze sport enorm”, zegt voorzitter Patrick Mommen (60). “Ik speel het zelf ook graag. Maar het is erg moeilijk om hiervoor ergens een terrein vrij te vinden. Als je niet wekenlang vooraf boekt, lukt het niet. En ook de prijzen zijn navenant. We willen dan ook graag zelf dergelijke speelvelden hebben.”

Sportschepen Bart Lambrecht (N-VA) kreeg eerder al vragen van private firma’s om in de gemeente dergelijke velden te mogen aanleggen. “Aan het sportcentrum hebben we nog een terrein waarvan een klein deel als recreatiezone staat ingekleurd. Maar de vraag van onze tennisclub leek een mooi alternatief.”

Aanpassing licentie

Het voorstel van SVAT was om twee van hun acht terreinen tot padelvelden te mogen laten ombouwen. De gemeenteraad ging begin deze week akkoord om hiervoor hun licentieovereenkomst uit 1999 open te breken. Het nieuwe akkoord loopt 25 jaar, is niet opzegbaar en met tien jaar verlengbaar. De club staat zelf in voor de financiering.

“We opteren voor de beste kwaliteit”, zegt de voorzitter. “Daar horen een schokdempende vloer en extra dikke wanden bij. Per veld kost dat ons 50.000 euro. Als we daar domotica en extra kosten bijtellen, komt het totale kostenplaatje op 300.000 euro.”

Met financiële experten in hun bestuur, werd een crowdfunding onder de leden gestart. De helft van de kosten wordt gedragen door de clubkas, de andere helft via een lening.

Ook voor niet-leden

De start van de werken is voorzien op 16 augustus, de dag na de finales van hun populaire tennistoernooi ‘Open ladies and gentlemen’s cup’. Anderhalve maand later kunnen de eerste padelspelers aan de slag. Iedereen kan een terrein reserveren, maar de eigen leden zullen wel voorrang krijgen.

Het verhaal van Rumst waarbij storend lawaai bij de buren voor problemen zorgt, baart Mommen geen zorgen. “De dichtstbijgelegen woning staat op 130 meter. Bovendien is er ook nog een groenbuffer. In functie van het succes en de nood aan extra ruimte of terreinen bekijken we met het gemeentebestuur of we later die extra recreatiezone net buiten ons terrein ook mogen inpalmen.” Jef Wijckmans