Atreyu vloog er meteen in met zijn skateboard. 

Atreyu vloog er meteen in met zijn skateboard. © Filip Spoelders

Hele zomer lang skaten in fortloods Mortsel

Mortsel -

Skaters en jongeren kunnen de hele zomer terecht in loods MG41 van het Mortselse fortdomein. Het stadsbestuur liet deze tijdelijk ombouwen tot een pop-upskatepark.

Filip Spoelders

De zomervakantie in Mortsel begint met de opening van een indoor skatepark. “Iedereen, maar zeker ook de jongeren, hebben het moeilijk gehad het afgelopen anderhalve jaar. De school, de jeugdbeweging, de kampen,… alles verliep anders dan normaal. Daarom dachten we als stadsbestuur dat het prettig zou zijn om een pop-upskatepark in te richten. We zien namelijk veel jongeren skaten verspreid over onze stad”, vertelt schepen van Vrije Tijd Ilse Lacante (N-VA).

Het skatepark langs de Neerhoevelaan zal tot en met 31 augustus toegankelijk zijn. Het is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tot 20u. De dienst vrije tijd organiseert tijdens de voormiddag vaak activiteiten zoals skatelessen of het geven van tips om skateboarden te personaliseren. Op zaterdagvoormiddag is het de bedoeling om familie-evenementen te houden. Uiteraard zijn ook skeelers, rolschaatsen of steps welkom.

Wie geen skateboard of beschermingsaccessoires heeft, kan deze ter plaatse lenen.

De eerste jongeren vlogen er na het doorknippen van lint meteen in. Atreyu uit Edegem, die sinds vier jaar skatet, toont graag zijn kunsten. “Dit is echt een goed initiatief. In Mortsel skaten we op verschillende locaties en hier storen we de buren niet. De toestellen zijn zeker wel uitdagend en beter dan op verschillende andere skateparken. Ook is het goed dat het overdekt is. Skaten is een heel populaire sport geworden. Hopelijk wordt het hier een succes, dan wordt het misschien nog verlengd. Ik zal in ieder geval vaak langskomen.” fisp

In de overdekte loods kunnen de jongeren altijd terecht.

In de overdekte loods kunnen de jongeren altijd terecht. © Filip Spoelders

Schepenen Koen Dehaen en Ilse Lacante openen het skatepark.

Schepenen Koen Dehaen en Ilse Lacante openen het skatepark. © Filip Spoelders

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio