©  BELGAIMAGE

Celstraffen tot twee jaar voor het dealen van drugs

Ruisbroek -

Een man uit Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) heeft twee jaar cel met uitstel opgelopen voor het dealen van drugs. Zijn gewezen partner kreeg een werkstraf. Het koppel waar de Ruisbroekenaar zijn drug ging aankopen, liep straffen van vijftien maanden tot twee jaar op.

Theo Derkinderen

Het gerechtelijke onderzoek naar de handel en wandel van Stefan V. startte toen de politie informatie kreeg dat de man zich bezighield met het telen en verkopen van cannabis. Volgens het Openbaar Ministerie verkocht de man ook speed. “Klanten kwamen de drugs soms bij hem thuis ophalen, soms werd de bestelling ook afgeleverd bij de klant of in de brievenbus gestoken”, zei openbaar aanklager Catherine Van de Heyning. “En als meneer V. niet beschikbaar was, dan nam zijn vriendin de verkoop over. Om de politie te misleiden, werd er soms in codetaal gesproken.”

Tijdens het onderzoek kwam de politie ook te weten wie de bovendealer was: Mario V. en diens partner Monique V. uit Lebbeke. “Bij een huiszoeking trof de politie drie kilogram cannabis, 870 gram speed en 43 gram heroïne aan”, zei de aanklager nog.

Financiële problemen

Stefan V. gaf de meeste feiten toe, maar ontkende dat hij ook speed verkocht. “Hij verkocht drugs om zijn eigen verslaving te kunnen bekostigen. De man was zeker niet de grote dealer”, zei advocaat Yves Vekemans nog. De ex-vriendin van V. ontkende dat ze iets met drugshandel had te maken. Mario V. gaf toe dat hij drugs was beginnen verkopen omdat hij financieel aan de grond zat.

De rechter legde Stefan V. uiteindelijk twee jaar met probatie-uitstel op. Zijn ex-partner kreeg een werkstraf van 80 uur. Mario V. liep twee jaar effectieve celstraf op en Monique V. vijftien maanden met probatie-uitstel. Een vijfde beklaagde kreeg opschorting van straf. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio