Dave en Jessica Wouters met hun “potjes vol ambachtelijke liefde”. 

Dave en Jessica Wouters met hun “potjes vol ambachtelijke liefde”. © Joris Herregods

Koken & Co ontvangt label voor “potjes vol ambachtelijke liefde”

Kontich -

Met B&B Koken & Co in deelgemeente Waarloos heeft Kontich er een erkend ambachtslabel bij, het zesde in rij. Dave en Jessica Wouters mogen het label voeren voor hun huiskamerrestaurant/traiteurservice en voor wat ze hun “potjes vol ambachtelijke liefde” noemen zoals ingemaakte groenten, chutneys en confituren.

De Federale Overheidsdienst Economie (FOD) reikt het label uit aan ondernemers waarvan de activiteit een authentiek karakter heeft, gebaseerd op handenarbeid, kwaliteit, traditie of innovatie. Dave en Jessica begonnen eind vorig jaar met hun potjes gevuld met ambachtelijk bereide dipsauzen, vinaigrettes, chutneys, confituren en ingemaakte groenten.

Potjes met ingemaakte groenten, sauzen en vinaigrettes.

Potjes met ingemaakte groenten, sauzen en vinaigrettes. © rr

Ook in het huiskamerrestaurant komen ambachtelijk bereide producten op tafel. “Onze zalm bijvoorbeeld roken we zelf”, vertelt Dave. “Drogen, pekelen, brood maken: we doen het allemaal zelf. We proberen ook zoveel mogelijk te werken via de korte keten met producten van lokale boeren en samenwerking met andere jonge, ambachtelijke ondernemers uit de buurt. Intussen zijn onze producten onder de naam ‘Koken en Co by Wouters David’ als merk gedeponeerd.”

Voor Kontich is het de zesde ondernemer die het label uitgereikt krijgt. De vijf ondernemers die zich al eerder met het label konden onderscheiden, zijn bakkerij St. Rita, Camera Obscura, Country Meubel Design CV, juweelontwerper-edelsmid Peter Vercauteren en schrijnwerkerij Viron.

(bar)

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio