Superschattig: geredde vosjes groeien als kolen in opvangcentrum in Herenthout

Deurne, Herenthout -

Heuglijk nieuws over Vienna en Volta, twee vossenpupjes die op 26 maart aan het Ruggeveld in Deurne werden gevonden. De vosjes groeien als kolen en hebben intussen een thuis gevonden bij VOC Neteland in Herenthout, waar nog jonge vosjes in opvang zitten. Daar kunnen ze nu samen verder opgroeien tot ze oud genoeg zijn om in de natuur vrijgelaten te worden.

Kristin Matthyssen

Een bezorgde burger vond Vienna en Volta eind maard in Deurne en dacht dat het om staffordshirepups ging, maar in het Opvangcentrum voor Wilde Dieren in Kapellen zagen ze meteen dat het piepjonge vosjes waren. De toen 150 gram lichte hummeltjes kwamen uit een nestje van drie, maar eentje was al overleden. De twee andere werden met veel liefde grootgebracht met de papfles door de vrijwilligers van het Opvangcentrum voor Wilde Dieren in Kapellen.

Vienna en Volta nu. 

Vienna en Volta nu. ©  VOC Brasschaat/Kapellen

“Als je twee kleine vosjes met de fles grootbrengt, worden het hondjes. Het is beter dat ze in groep samen kunnen opgroeien”, vertelt Marcel Peeters. “Vorig jaar hebben wij jonge vosjes uit Herenthout opgevangen, en nu zijn onze vosjes naar Herenthout vertrokken. We hebben een goede samenwerking. Overdag zitten ze onder de grond in een hol in het zand. Je ziet ze alleen in het schemer met de nachtcamera. Zo was het hier ook.”

Vienna (of Volta). Ze groeiden als kool en zien er nu in de verste verten niet meer als staffordshirepups uit. 

Vienna (of Volta). Ze groeiden als kool en zien er nu in de verste verten niet meer als staffordshirepups uit. ©  VOC Kapellen/Brasschaat

Vienna en Volta begin april. 

Vienna en Volta begin april. ©   VOC Brasschaat/Kapellen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio