©  rr

Voorwaardelijke straf voor fietsendief

Willebroek, Ruisbroek -

De strafrechter in Mechelen heeft Yunus S. (38) uit Willebroek veroordeeld tot twee jaar met probatie-uitstel. De man werd schuldig bevonden aan een hele reeks fietsdiefstallen.

Het was louter toevallig dat de Willebroekenaar tegen de lamp liep. Vorige zomer merkte de politie hem ’s nachts, ondanks de avondklok die van kracht was, op en ging over tot een controle. Omdat Yunus met een moderne mountainbike op de baan was en gekend stond voor fietsdiefstallen, startte er een onderzoek. De mountainbike bleek gestolen te zijn en bij een huiszoeking in een schuurtje trof de politie nog een groot aantal fietsen en steps aan.

Heel wat fietsen bleken gedemonteerd te zijn, zodat het voor de politie niet eenvoudig was om de rechtmatige eigenaars terug te vinden.

Camerabeelden

De man was nog maar net vrijgelaten onder voorwaarden, of hij sloeg al opnieuw aan het stelen. Deze keer ging hij aan de haal met twee fietsen aan de Sint-Carolusschool in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands). Op camerabeelden werd S. herkend.

De moeder van een 12-jarige jongen wiens fiets was gestolen, stelde zich burgerlijke partij en las S. tijdens het proces flink de levieten. “Een fiets van een 12-jarige jongen stelen? Komaan zeg!”, foeterde ze.

De verdediging vroeg en kreeg uiteindelijk een voorwaardelijke straf. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio