Wim Van Thielen, Bert Floren, Wim Gyselen en Tine De Weerdt hebben de werkplunje aangetrokken om de tuin van de dekenij om te toveren tot Boombar. 

Wim Van Thielen, Bert Floren, Wim Gyselen en Tine De Weerdt hebben de werkplunje aangetrokken om de tuin van de dekenij om te toveren tot Boombar. © Bart Roggeman

Boombar opent in tuin van dekenij

Boom, Kontich -

In de Tuin van de Dekenij in Boom wordt dit jaar voor de allereerste keer een zomerbar op poten gezet. In de Hoogstraat vlakbij de Grote Markt openen Wim, Bert, Wim en Tine vanaf 5 juli de deuren van Boombar (lees ‘boem’), een familiale zomerbar waar onder meer Aziatisch geïnspireerde streetfoodgerechten mee de smaakmakers vormen.

Voor Boombar hebben de drie neven Wim Van Thielen, Bert Floren en Wim Gyselen én Tine De Weerdt de handen in mekaar geslagen. Twee laatstgenoemden doen vooral bij de Kontichnaren ongetwijfeld een belletje rinkelen, want sinds drie jaar baten zij ook zomerbar Barbaar in Kontich uit.

“Het succesvolle concept van Barbaar willen we hier doortrekken: een familiale zomerbar waar jong en oud kan van genieten”, vertelt Wim Gyselen. “Het uitgelezen kader van de binnentuin leent zich hier perfect toe. Terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel, kunnen de ouders wegdromen in een oase van rust.”

“We willen de mensen vanaf ze door de poort stappen een instant vakantiegevoel geven”, pikt neef Wim in. Recent teruggekeerd uit Australië, waar hij een aantal jaren een Belgisch restaurant runde, doet hij dat ook met een aantal eenvoudige, Oosters getinte snacks en gerechten. “Op de kaart zetten we onder meer dumplings met verschillende vullingen en enkele curry bowls. Nu velen deze zomer nog niet ver weg kunnen/gaan, brengen we die sfeer naar hier.”

En natuurlijk zijn er ook de Mokke-bieren die de twee Wimmen sinds een aantal jaren op de markt brengen. Net als in Barbaar kunnen de bezoekers bij wijze van smaaktest het nieuwe, vierde Mokke-bier in de stijl van de fruitbieren ontdekken.

De ambitie is om een zelfde succesverhaal als Barbaar te kunnen schrijven. “We zijn alleszins heel blij dat we deze concessie op een fantastische locatie als dit hebben kunnen binnenhalen”, zegt Wim Gyselen. “Mijn neef keerde terug uit Australië met het idee om hier samen iets op te zetten. Eerst hadden we een locatie in Massenhoven op het oog, maar dat sprong in laatste instantie af.” Andere neef Bert koestert dan weer al een tijdje plannen om een café in de buurt te openen, maar door de pandemie is dat allemaal achteruit geschoven. De vier staken daarom de kopen bij mekaar en samen waagden ze hun kans.

“De concessie is afgesloten voor een jaar, met een mogelijke verlenging voor drie jaar. Met Boombar hopen we mee te kunnen bijdragen aan de betrachting om weer meer beleving in het centrum van Boom te brengen. Personeel voor de bediening is trouwens nog welkom.”

Boombar is alle dagen tot eind september geopend van 10 tot 22u.

Facebook Zomerbar Boombar