De Tettenkotconcerten in Massenhoven. 

De Tettenkotconcerten in Massenhoven. ©  Joren De Weerdt

Ook Viersel krijgt als laatste deelgemeente eigen muziekavonden

Zandhoven, Viersel -

Nadat vorige zomer alles afgelast moest worden, pakt de gemeente Zandhoven deze vakantie uit met gratis parkconcerten in álle deelgemeenten. Dus ja, ook Viersel krijgt nu als laatste twee muziekavonden: Viersels Gerockt. Dé city, Zandhoven, wijkt uitzonderlijk uit naar Pulderbos.

Massenhoven heeft al langer de Tettenkotconcerten, Pulderbos MuMoZa, Pulle Kneuterrock en Zandhoven de 11-juliviering. Alleen Viersel bleef tot dusver verstoken van een gratis muziekfestivalletje in de zomer.

“Daar brengen we nu verandering in, met Viersels Gerockt op 28 juli en 4 augustus”, zegt schepen van Cultuur Rudy Willems (CD&V).

Op de flyers staat ‘in de tuin van de pastorie in Viersel’ vermeld, maar waarschijnlijk zal het op het pleintje voor het parochiecentrum worden dat net als bij de kermis tijdelijk verkeersvrij zal worden gemaakt. In de tuin van de pastorie geraakt de podiumwagen namelijk niet in.

In 2017 werd Kneuterrock in Pulle in het leven geroepen, verwijzend naar de heikneuter, de spotnaam van de Pullenaars. Daar geraakt de podiumwagen wél in de hof van de pastoor en trapt Lady and The Lords op donderdag 1 juli de concertzomer op gang. Op 14 juli ontvangt Kneuterrock Last Chance en op 21 juli speelt plaatselijke vedette De Schorre. Alle optredens beginnen om 20u.

MuMoZa in Pulderbos is altijd volle bak. 

MuMoZa in Pulderbos is altijd volle bak. ©  kma

Normaal heeft hoofdgemeente Zandhoven op 11 juli gratis optredens tijdens Zandhoven Feest!, maar omdat het dit jaar samenvalt met MuMoZa wordt de Vlaamse Feestdag nu uitzonderlijk aan de molen in Pulderbos gevierd, met optredens van M.I.A. en Checkpoint Charlie vanaf 15u.

Bij Kneuterrock in Pulle wordt er altijd duchtig gedanst. 

Bij Kneuterrock in Pulle wordt er altijd duchtig gedanst. ©   kristin matthyssen

Nieuwkomer Viersels Gerockt zal telkens op woensdagavond om 20u plaatsvinden en ontvangt op 28 juli J&B Connection en op 4 augustus Blues and Fun.

De Tettenkotconcerten aan de Tettenboom in Massenhoven sluiten de concertzomer af, met op 11 augustus The Los Souls and Friends, op 18 augustus Enchanté en op 25 augustus plaatselijk troubadour Carl Smets, telkens vanaf 20u.

Dat Viersel nu Viersels Gerockt heeft, verwijzend naar het natuurgebied Viersels Gebroekt, was een belofte uit het masterplan. “We zijn heel blij dat Chiro Valentijn uit Viersel direct enthousiast mee op de kar is gesprongen, want je hebt verenigingen nodig die het gebeuren willen trekken”, zegt Rudy Willems (CD&V), die opgelucht is dat er met de jongste versoepelingen ook gewoon drinken aan de bar besteld en gehaald mag worden, wat het praktisch allemaal beter behapbaar maakt voor de medewerkers. kmaMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio