De leerlingen Sint-Ludgardis kregen een heus dancefestival als uitsmijter van het shcooljaar.  

De leerlingen Sint-Ludgardis kregen een heus dancefestival als uitsmijter van het shcooljaar.  © jaa

Natte uniformen kunnen Sint-Ludgardisleerlingen niet deren: dansen en springen in de regen

Schilde -

De malse regen die woensdag ook met bakken over de speelplaats van de Sint-Ludgardisschool werd uitgegoten, hield 734 leerlingen niet tegen om tijdens een onverwachte afsluiter van alweer een bizar schooljaar helemaal uit de bol te gaan op de muziek van DJ F.R.A.N.K..

Het eerste grote post-corona festival ging dus door aan de Heidedreef, middenin een normaal rustige groene villabuurt van Schilde. De bewoners zullen woensdag wel even opgekeken hebben want rond half elf leek het wel of het afgelaste Tomorrowland van Boom naar Schilde was verplaatst.

© jaa

Schotenaar Frank Van Herwegen, ook bekend als DJ F.R.A.N.K. op de grote dancefestivals in binnen- en buitenland, zette de volumeschuif meteen stevig open om zijn mix van absolute feestplaatjes te starten. Sinds de dancings dicht gingen, reist de resident dj van onder meer de Carré en The Villa het land door met een pick-up, die in een mum van tijd omgebouwd kan worden tot dj-booth.

Dj F.R.A.N.K., die de langste werkloze periode uit zijn loopbaan achter de rug heeft, was ook wat blij dat hij zich nog eens mocht uitleven. “Dansen in de regen. Dat hadden volwassenen of kinderen voor corona nooit gedaan. Zo gretis zijn ze nu.”

Dj F.R.A.N.K., die de langste werkloze periode uit zijn loopbaan achter de rug heeft, was ook wat blij dat hij zich nog eens mocht uitleven. “Dansen in de regen. Dat hadden volwassenen of kinderen voor corona nooit gedaan. Zo gretis zijn ze nu.” © jaa

De natte uniformen waren snel vergeten. De speelplaats veranderde op slag in één kolkende, springende massa van uitgelaten kinderen. Toen er ook nog (onschuldige) rook op de ‘festivalweide’ werd losgelaten en confettikanonnen glitters in het rond begonnen te schieten, werd van pure opwinding ook nog flink gegild door het jonge dansvolkje.

Nieuwe vouwschuifwanden

“DJ F.R.A.N.K doet dat fantastisch hé”, staat directeur Eddy Smedts aan de kant heupwiegend en met een tricolore muts op het hoofd - restant van het eerder met de hele school gespeelde EK-spel– zichtbaar mee te genieten.

“Frank is zelf geen oud-leerling, maar de broer van onze secretariaatsmedewerker Carine. Hij leek ons de geknipte figuur om een feestelijk slot te breien achter alweer een schooljaar zonder uitstappen, zonder schoolfeest en zonder zoveel andere leuke dingen. Dat is ook gebleken. De kinderen, maar ook de juffen en wij dansen nu eerst de vakantie en straks hopelijk een coronavrij nieuw schooljaar tegemoet.”

“Als de pandemie voor één ding goed is geweest, dan was het om aan te tonen dat ons al decennialang toegepast concept van openluchtschool brandend actueel is”, blikt directeur Eddy Smedts nog één keer terug. “Verluchte, maar ook duurzaam verwarmde klassen zijn een permanent aandachtspunt op Sint-Ludgardis. Daarom ook dat we deze zomer oude rolluiken van tien klassen vervangen door hightech vouwschuifwanden, die vlotter dicht én open kunnen.” ( jaa)

Jan Auman

Vastgoed

Jobs in de regio