Een vorig project bij De Platanen. 

Een vorig project bij De Platanen. © Jan Brys

GO! Irishof en De Platanen vallen in de prijzen

Kapellen -

De lagere scholen GO! Irishof en De Platanen krijgen een subsidie van het Kapelse gemeentebestuur voor de uitwerking van een project rond verkeersveiligheid. Irishof ontvangt 750 euro, voor de Platanen ligt er 600 euro klaar.

Het Kapelse gemeentebestuur doet jaarlijks een oproep naar de scholen om een project rond verkeersveiligheid uit te werken.

Het project van GO! Irishof werkt rond het voorbereiden van leerlingen bij een busevacuatie. Het wil kinderen attent maken op het zwaardere verkeer. De school plant twee simulatiemomenten met grote voertuigen.

De gemeentelijke lagere school De Platanen viel al meerdere keren in de prijzen. Twee jaar geleden werkten zij nog een project uit rond de dodehoekspiegel bij vrachtwagens. Nu richt de school de aandacht op het fietsen in groep, ook bijvoorbeeld het fietsen van ouders met hun kinderen. Veilig in groep leren fietsen is natuurlijk zeer belangrijk als de leerlingen op uitstap gaan. Het volgende schooljaar zal de school specifiek inzoomen op het leren fietsen in groep en dit in een samenwerking van de kleuterschool en de lagere school. De Platanen houdt ieder Schooljaar een verkeersweek.

GO! Irishof ontvangt 750 euro, De Platanen 600 euro. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio