Burgemeester Bevers bij een van de nieuwe infoborden. 

Burgemeester Bevers bij een van de nieuwe infoborden. © Ward Bosmans

Willebroek plaats nieuwe elektronische infoborden

Willebroek -

De gemeente Willebroek plaatste zes nieuwe ledschermen, verspreid over de verschillende dorpskernen. Ook de lokale handelaars krijgen de mogelijkheid om te adverteren op de schermen.

De oude elektronische infoborden waren na zestien jaar dringend aan vervanging toe. “Bovendien worden we steeds meer digitaal. Met de infoschermen kan ons communicatieteam belangrijke berichten met een paar klikken de wereld insturen. De nieuwe technologie van de schermen zorgt ervoor dat we ook afbeeldingen haarscherp kunnen tonen”, zegt schepen van Lokale Economie en Communicatie, Ilse Lenvain (N-VA).   

Vier van de zes nieuwe ledschermen zijn eigendom van de gemeente Willebroek, de twee anderen worden beheerd in samenwerking met CityScreens. Op de twee grootste schermen aan de Dendermondsesteenweg en aan de Mechelsesteenweg in Blaasveld kunnen lokale handelaars adverteren. De helft van de zendtijd is voor gemeentelijke informatie, de andere helft wordt voorzien voor lokale advertenties. “Alleen onze eigen handelaars kunnen adverteren. Dat is een bewuste keuze die ervoor zorgt dat de concurrentieposite van onze handelskern versterkt wordt”, zegt schepen Lenvain.

De schermen staan op zes centrale plaatsen in de dorpskernen. “We kozen voor strategische locaties in alle deelgemeenten”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA). “We selecteerden plaatsen waar veel voorbijgaand verkeer is, maar waar de veiligheid niet in het gedrang komt.” (wabo)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio