Een oplaadpunt voor elektrische wagens. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twee parkeerplaatsen voor elektrische wagens met laadpaal in Molenstraat

Ranst -

Er komen twee parkeerplaatsen voor elektrische wagens met een oplaadpunt in de Molenstraat ter hoogte van nummer 20 in Ranst. Dat heeft de gemeenteraad beslist.

Kristin Matthyssen

De laadpaal is kosteloos geplaatst en klaar voor gebruik. Verkeersborden maken duidelijk dat de parkeerplaatsen voorbehouden zijn voor voertuigen die effectief aan het laden zijn. De oppositie vroeg of er ook parkeerplaatsen met laadpalen in de andere deelgemeenten komen. “We moeten zo veel mogelijk plaatsen zoeken”, zegt schepen Luc Redig (Groen), bevoegd voor verkeer en mobiliteit. “Maar dat is niet zo simpel. Er moet naar een goed evenwicht worden gezocht tussen gewone parkeerplaatsen en parkeerplaatsen voor elektrische wagens. Maar hoe meer, hoe beter, want dat is teken dat onze inwoners goed bezig zijn met elektrisch rijden. Die keuzes worden in samenspraak met Fluvius beslist.”

Raadslid Tine Muyshondt (CD&V) wou weten of een elektrisch voertuig dat geparkeerd staat op zo’n plaats zonder te laden, een overtreding begaat. Volgens burgemeester Johan De Ryck (N-VA) niet, “maar het is weinig solidair met andere e-rijders.”

Vastgoed

Jobs in de regio