Pascale Bruynseels. 

Pascale Bruynseels. © rr

Gezinscoach zoekt getuigenissen uit onderwijs voor tweede boek over autisme

Kontich -

Gezinscoach Pascale Bruynseels, die al ruim twintig jaar werkt met kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS), is bezig aan een tweede boek om autisme vanuit een andere hoek te benaderen. Daarvoor doet ze een warme oproep naar getuigenissen uit de onderwijswereld.

Begin april 2020, op Wereldautismedag, bracht Pascale Bruynseels haar eerste boek ‘ASS van dichtbij’ uit, gevuld met getuigenissen van gezinnen met kinderen met ASS. Drijfveer was dat ze vanuit haar dagelijkse ervaringen merkt dat er nog steeds heel wat onbegrip heerst wat ASS betreft. In de plaats van een brok theorie wil ze daarom op basis van concrete verhalen en getuigenissen informatie en tips aanreiken. “Streefdoel is dat autisme niet als een beperking maar een andere manier van denken wordt gezien”, zegt de auteur.

Na een eerste boek met ‘inside’ info vanuit gezinnen wil de auteur dit nu doortrekken naar de onderwijswereld, want ook zij worden er dagelijks mee geconfronteerd en zijn er van dichtbij bij betrokken. “Net als in mijn eerste boek wil ik door middel van een column, leerkrachten, zorgcoördinatoren en andere mensen uit de onderwijswereld een platform geven om hun ervaringen te delen. Getuigenissen daarvoor zijn van harte welkom. De columns worden in het boek afgewisseld met een stukje theorie om toch een en ander te duiden.”

De auteur is nu volop bezig de getuigenissen te verzamelen. Streefdoel is om het boek onder de vleugels van uitgeverij Scrivo Media, in het najaar te kunnen uitbrengen. Wie haar graag wil helpen met een getuigenis, kan een mailtje sturen naar pascale.bruynseels2@telenet.be. (bar)

www.be-epositive.com
Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio