© RTV

Mechelen maakt alles klaar om te zwemmen in Keerdok: “Nu nog vergunning”

Mechelen, Hofstade -

De stad Mechelen brengt alles in gereedheid om sportief zwemmen in het Keerdok mogelijk te maken. “Wij wachten enkel nog op onze vergunning”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport. Je zal er wel iets voor moeten betalen. Mechelaars krijgen ook korting in De Nekker en in het domein van Hofstade (Zemst).

Sven Van Haezendonck

Veel sportclubs zijn op zoek naar alternatieven om buiten te zwemmen, maar ook bij Mechelaars is het enthousiasme groot om baantjes te trekken in openlucht. “Het Keerdok blijkt de meest geschikte locatie. Na gunstige metingen van de waterkwaliteit en positieve reacties van partners zoals hotel Van der Valk, Sport Vlaanderen en De Vlaamse Waterweg zijn we deze piste verder gaan bewandelen”, legt schepen Labsir uit.

Zwembeurt kost drie euro

De stad liet dinsdag een gespecialiseerd bedrijf al pontons plaatsen in het Keerdok. Woensdag moet alles klaar zijn. De gemeenteraad keurde maandagavond ook al een retributiereglement goed voor zwemmen in open water. Volwassenen betalen drie euro, wie jonger is dan achttien jaar zal twee euro betalen en voor bezoekers met een UiT-pas is het tarief één euro. Je zal ook vooraf moeten reserveren.

Onder andere in De Nekker krijgen Mechelaars korting. 

Onder andere in De Nekker krijgen Mechelaars korting. ©  Dirk Vertommen

“Wij willen voorbereid zijn als de Vlaamse overheid ons groen licht geeft. We hoopten aanvankelijk om op maandag 5 juli het zwembad in openlucht te openen, maar door PFOS is het even afwachten. We vragen nog even geduld aan de Mechelaars”, vertelt Abdrahman Labsir. De stad liet extra stalen nemen om de waterkwaliteit na te gaan. Mocht het toch niet lukken om in het Keerdok te zwemmen, is de investering niet verloren. “Dan gebruiken we het materiaal voor andere activiteiten.”

Als zwemmen in het Keerdok wel groen licht krijgt, is dat enkel sportief. Voor recreatief zwemmen, verwijst de stad inwoners naar provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker en het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade (Zemst). “Met beide recreatiedomeinen sluiten we een overeenkomst waardoor Mechelaars er tijdens de zomermaanden 1,5 euro korting krijgen. Vanaf begin volgende week zou dat in orde moeten zijn”, zegt Labsir. (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio