De overstretchte bareel. 

De overstretchte bareel. ©  kristin matthyssen

Dader die bareel forceerde gefilmd door camera

Pulderbos -

De chauffeur die de beruchte slagboom op de Reebergenlaan in Pulderbos afgelopen weekend forceerde, is gefilmd door de bewakingscamera. Ook zijn nummerplaat werd gefilmd. De vandaal mag zich aan een boete verwachten en moet opdraaien voor de reparatie.

Kristin Matthyssen

De slagboom op de parallelweg naast de E34 die Vorselaar en Pulderbos knipt voor gemotoriseerd verkeer, was afgelopen weekend andermaal kaduuk. Maandag schreven we nog voor de vijfde keer in minder dan vijf maanden tijd, maar het is blijkbaar al de zesde keer. Ditmaal had hij geen slag opzij gekregen maar langs de onderzijde, wat het vermoeden wekte dat de slagboom opzettelijk werd geforceerd.

De bewakingscamera langs Vorselaarse zijde heeft dat vermoeden nu bevestigd. Beelden wezen uit dat een gefrustreerde chauffeur uitstapte, de bareel naar boven duwde en zo overstrekte. De geforceerde bareel wordt nu zo snel mogelijk hersteld. De dader, wiens nummerplaat goed in beeld kwam, mag de kosten betalen en zal ook een boete krijgen.

Bij de plaatsing van de bareel waren de gemeenten Vorselaar en Zandhoven beducht voor dit soort vandalisme, vandaar dat bewakingscamera’s werden gehangen. Vooralsnog knalden er enkel wielertoeristen en tractoren onbedoeld tegen de bareel. Dit was de eerste vandaal die de slagboom opzettelijk forceerde.

De camera hangt inmiddels wat tussen de bladeren, waardoor hij minder opvalt, maar hij registreerde dus wel de feiten.Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio