Ook burgemeester Dirk Bauwens, schepen Olivier Verhulst, gemeenteraadslid Hans Hanssen en enkele andere lokale politici reden twee jaar geleden de afwachtingswedstrijd. Dit jaar geven ze steun aan  Raymond Persyn zodat die dit en het meer hoogstaand sportief spektakel opnieuw kan organiseren na een jaar onderbreking.  

Ook burgemeester Dirk Bauwens, schepen Olivier Verhulst, gemeenteraadslid Hans Hanssen en enkele andere lokale politici reden twee jaar geleden de afwachtingswedstrijd. Dit jaar geven ze steun aan Raymond Persyn zodat die dit en het meer hoogstaand sportief spektakel opnieuw kan organiseren na een jaar onderbreking.  © jaa

Opnieuw dernyspektakel met kermis in ’s-Gravenwezel

‘s-Gravenwezel -

Met een jaar onderbreking zal de Koninklijke Wieler- en Atletiek club Wezel Sportief op maandag 23 augustus opnieuw een internationaal wielerspektakel achter derny organiseren.

Dat deelt een opgeluchte organisator Raymond Persyn mee. Het wordt de 26ste editie van de bekende wedstrijd, die traditiegetrouw in drie manches wordt gereden. Iljo Keisse was in 2019 de laatste winnaar. Hij haalde het toen van Lars Boom (NL).

Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar voor 2021 staat het licht dus nu al op groen. “Ik ben heel blij met deze toelating en met de steun van het gemeentebestuur, dat voluit mee de kar trekt”, aldus ervaren oud-gangmaker en organisator Raymond Persyn.

Op zondag 22 augustus rijden de elite heren in hetzelfde dorpscentrum van ’s-Gravenwezel al een wedstrijd over 120 km. Op zondag 22 augustus rijden de eliterenners heren in hetzelfde dorpscentrum van ’s-Gravenwezel al een wedstrijd over 120 km.

Van zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 augustus zal op het Lodewijk De Vochtplein ook een kermis opgesteld staan.  ( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio