Sinds maandag staat er een skateramp op het speelpleintje in de Herenboslaan in Koningshooikt.  

Sinds maandag staat er een skateramp op het speelpleintje in de Herenboslaan in Koningshooikt.  © rr

Nieuwe skateramp baart buurt zorgen: “Twee skaters waren al genoeg voor een hoop kabaal”

Koningshooikt -

Enkele omwonenden van het speelpleintje in de Herenboslaan in Koningshooikt (Lier) zijn niet te spreken over een skateramp die er maandag werd neergezet. “Waarom moet dat zo dicht bij onze tuinen?”, foetert een buurman. “Maandagavond was er nog maar twee man aan het skaten, maar we moesten al gaan lopen van het kabaal. Dan zwijgen we nog over de andere overlast die zo‘n ramp met zich kan meebrengen.”

Kristof Van Rompaey

“Maandag wilden we buiten zitten, maar het kletterend lawaai was niet te harden”, getuigt een buurman. “Het was nog niet eens druk, want de ramp staat er pas. Wat gaat dat worden als alle skaters uit de buurt het hier ontdekken? Het speelpleintje is ook volledig aan het oog onttrokken. Niemand ziet wat er daar gebeurt. Niet te begrijpen dat men deze plek kiest.”

Volgens de man heeft het pleintje al een geschiedenis met overlast. “Een jaar of twaalf geleden werd hier zelfs eens een prieeltje in brand gestoken”, zegt de omwonende. “Als we horen wat zo‘n skateramp voor problemen aantrekt, dan zijn we toch wel bezorgd, los van dat lawaai. De Chiro heeft een groot terrein, maar ik wens het hen ook niet toe. Overal waar zo’n toestellen staan, is er miserie. Het woord ramp zit er niet voor niets in verwerkt, maar toch blijft men ze plaatsen.”

Schepen van Jeugd en toekomstig burgemeester Rik Verwaest (N-VA) stelt dat de ramp werd geplaatst na een concrete vraag van ouders. De plek is onder meer gekozen omdat er al een bruikbare verharding ligt. Het toestel zelf stond eerst in Lier en wordt nog wat opgeknapt.

“We verwachten hier vooral ouders die met hun kinderen een eerste keer komen skaten of steppen”, zeg Verwaest. “Sinds twee jaar hebben we aan het Moevement in Lier een goed uitgerust skatepark, maar voor zo‘n jonge kinderen is dat nogal ver. Oudere skaters gaan hun hele zomervakantie heus niet doorbrengen aan die ene ramp. Zij blijven naar Lier trekken.”

Sociale controle

Verwaest denkt dat het de sociale controle net goed kan doen als er wat vaker ouders met jongere kinderen naar het speelpleintje afzakken. Wat het lawaai betreft, verwijst hij naar het basketbalplein dat er al ligt. “Het geluid dat je daar maakt, is toch ook wel de moeite”, stelt hij. “Ik denk dus niet dat we op dat vlak met een grote nieuwigheid zitten, maar we volgen het op. Je moet alles durven te evalueren, maar dat is nu natuurlijk nog veel te vroeg.” (kvro)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio