© Erik Vandewalle

Dorpsstraat heel weekend dicht voor alle verkeer

Stabroek -

Vanaf vrijdagmiddag 2 juli tot en met zondagnamiddag is de Dorpsstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dan wordt de laatste asfaltlaag gelegd. Verkeer in de twee rijrichtingen kan terug van 8 juli.

De werken in het centrum van Stabroek lopen op hun einde. Vanaf vrijdagmiddag 2 juli om 12u tot en met zondagnamiddag 4 juli om 15u wordt de Dorpsstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dan wordt de laatste asfaltlaag gelegd. Bewoners parkeren buiten de werfzone. Van zondag 4 juli om 16u tot en met donderdag 8 juli dan geldt opnieuw eenrichtingsverkeer in de Dorpstraat. ( )

Het Picoloplein blijft bereikbaar via Laageind. Je gebruikt de Conservenweg om zowel IN als UIT te rijden, omdat het kruispunt met Abtsdreef en Picoloplein is onderbroken voor verkeer. Het asfalteringsweekend heeft een grote impact op de dienstverlening van De Lijn. Van vrijdag 2 juli tot en met zondag 4 juli is er geen verbinding tussen Stabroek en Hoevenen en ook geen rechtstreekse verbinding tussen Stabroek en Zandvliet.

In de week van 5 juli worden de verkeerslussen voor de verkeerslichten geslepen, zodat de nieuwe verkeerslichten kunnen worden geprogrammeerd.

Op donderdagavond 8 juli gaat de Dorpsstraat weer helemaal open voor verkeer. Vanaf dan kan het verkeer in beide richtingen door Stabroek rijden. Als de afwerking van voetpad en parkeerstrook voor het bouwverlof nog niet klaar is, werkt de aannemer hier in augustus aan verder. In dat geval geldt opnieuw eenrichtingsverkeer in de Dorpsstraat tussen de Kleine en de Grote Molenweg.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio