De Willebroekse Dorien Desmedt is één van de vier deelnemers die kans maken op een reis naar Lapland. 

De Willebroekse Dorien Desmedt is één van de vier deelnemers die kans maken op een reis naar Lapland. © Eén

Dorien hoopt ‘Blokken’-kampioen te worden: “Het vorige prijzengeld is al uitgegeven”

Willebroek -

Wie kroont zich tot Blokken-kampioen van het voorbije seizoen? De Willebroekse Dorien Desmedt is één van de vier kanshebbers. “Ik zou dolblij zijn als ik die reis naar Lapland win.”

Tom Vets

De zes beste spelers die sinds september 2020 hebben meegedaan worden deze week opnieuw bij Ben Crabbé verwacht. “Of ik nu minder zenuwen had? Integendeel”, lacht Dorien die woensdag aan zet is. “Ik was abnormaal nerveus. De tegenstand was immers sterker en ik wou me toch niet belachelijk maken. Mijn grootste angst was om een black-out te krijgen. Mijn vrees was overigens niet onterecht. Die tegenstanders waren supersnel bij het afdrukken. Bovendien moet je ook weer in dat wedstrijdritme geraken.”

Dorien was verre van zeker dat ze mocht aantreden in de finaleweken. “Mijn deelname dateert van begin december. Vijf deelnames is absoluut sterk, maar vorige jaren waren er kandidaten die wel twaalf keer meededen. Die waren uiteraard zeker van hun finaleplek. Ik heb het dit seizoen angstvallig in de gaten gehouden en het was kantje boord. Er waren vier speelsters met elk vijf deelnames. Maar er waren er ook maar twee die meer deelnames voor hun rekening namen.”

Reis naar Lapland

De 1.000 euro die elke aflevering te winnen valt gaat deze week naar het goede doel. De kandidaten strijden zelf om een reis naar Lapland die enkel in de finale te winnen valt. “Voor mij is dat een even mooie prijs. Die winnen, dat zou geweldig zijn”, zegt Dorien. “Ik prefereer zelfs de koude bestemmingen. Ik ben niet zo voor de tropische landen. Toen ik vernam dat de reis naar Lapland ging, was ik al in de wolken. Dat is zo’n bestemming die je niet uit jezelf zou kiezen.”

De 4.000 euro die Dorien zes maanden geleden verdiende is inmiddels al uitgegeven. “Ik ben een fervent naaister en besteedde dat geld aan een nieuwe naaimachine. Dat had ik heel snel beslist. Ik droomde er trouwens van om iets professioneel met dat naaien te doen en sinds een jaar werk ik in een stoffenwinkel. Van de gewonnen televisie heeft vooral mijn man veel deugd.” (lacht)

5 dames, 1 gynaecoloog

Het is opvallend hoe één geslacht deze week het deelnemersveld weet te domineren. Vijf dames nemen het op tegen een gynaecoloog van een Gents ziekenhuis. “Ik heb het zelf mogen ervaren dat de dames sterk uit de hoek kwamen. Voorts heb ik er geen verklaring voor. Ik kan het alleen maar wijten aan girl power. Ik ben ook geen quizzer. Ik heb ooit eens aan een quiz meegedaan maar dat is jaren geleden. Als je het nieuws volgt, kom je al een eind. Ik studeerde geschiedenis. Daar haal ik ook wat kennis uit.”

Blokken heeft elke keer een pak kijkers. De vorige deelname van Dorien ging niet onopgemerkt voorbij. “Al vanaf de eerste aflevering kreeg ik heel wat berichtjes van kennissen. Zelfs van mensen die ik al lang niet meer had gehoord. Dat had ik niet verwacht. Aangezien ik niet verklapte hoe lang ik zou meegaan in het spel, leefde iedereen enorm mee. Er was zelfs een vrouw met een doos pralines naar de stoffenwinkel gekomen om me te feliciteren. Daar was ik toch wat ondersteboven van.” (tove)

Blokken, Eén, 18.30u
Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio