De Kerkplaats liep in 2019 aardig vol voor de eerste N8. Dit keer mag alleen wie over een geldig coronapaspoort beschikt binnen. De inkom blijft gratis. 

De Kerkplaats liep in 2019 aardig vol voor de eerste N8. Dit keer mag alleen wie over een geldig coronapaspoort beschikt binnen. De inkom blijft gratis. © jaa

Sylver topact op gratis festival De N8, maar “alleen voor wie coronapaspoort heeft”

Wommelgem -

Sylver, DJ F.R.A.N.K en Level Six zijn op zaterdag 21 augustus de hoofdacts van de tweede N8 van Wommelgem op de Kerkplaats. Dat maakte de organisatie zonet bekend. De organisatie rekent op 2.500 bezoekers, maar alleen wie een coronapaspoort heeft, zal toegang krijgen tot de afgesloten Kerkplaats. “We willen absolute controle”, zegt organisator Peter Verdijck.

Na de noodgedwongen livestream van vorig jaar, komt er deze zomer wel degelijk opnieuw een live N8 van Wommelgem. Het gratis familiefestival zal conform de aangekondigde corona-versoepelingen bijgewoond kunnen worden door minstens 2.500 mensen.

Organisatoren Sven en Bjorn Geysels en Peter Verdijck hebben met de gemeente afgesproken dat de toegang gratis blijft, maar dat alleen wie over een officieel coronapaspoort beschikt, toegang krijgt tot de site. De Kerkplaats wordt volledig afgezet en krijgt gecontroleerde toegangen.

“Wie volledig gevaccineerd is, kan dit certificaat eenvoudig downloaden via onder meer de mobiele CovidSafeBE-app en websites zoals Mijn Burgerprofiel. Wellicht zal ook een recente PCR-test volstaan, maar de precieze richtlijnen rond de toepassing het paspoort ontbreken nog. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en raden ons publiek aan om hetzelfde te doen. Via onze Facebookpagina zullen we kort op de bal spelen en informeren”, aldus Peter Verdijck.

De affiche van de N8 van Wommelgem 2021.

De affiche van de N8 van Wommelgem 2021. © RR

De organisatoren zijn blij dat de gemeente de toelating heeft gegeven voor deze tweede editie en ook logistiek mee de kar trekt. Peter Verdijck: “Het podium wordt opnieuw opgesteld voor het oude gemeentehuis. Daar zal dj The Partybar rond 19u de festiviteiten openen. Hij was er twee jaar geleden op onze eerste N8 ook al vroeg bij om sfeer te brengen.”

Daarna volgt een liveshow van Sylver met zangeres Sylvie De Bie, John Miles jr. en Wout Van Dessel. Voor haar twintigjarig bestaan heeft die dance-act alle hits in een nieuw jasje gestoken. In Wommelgem worden die aangevuld met leuke covers.

Level Six sluit het festival af.

Level Six sluit het festival af. © RR

Schotenaar DJ F.R.A.N.K. gaat al een eeuwigheid mee. Om dat te bewijzen, zal hij tijdens zijn set onder meer beats uit de jaren negentig brengen en die zijn nog altijd heel aanstekelijk. Dan is de toon gezet voor afsluiter partyband Level Six met onder meer Jo Hens (Niko Schuurmans uit Familie) en Katerine Avgoustakis, winnares van Star Academy. Ingrediënten van hun live show: bakken energie, meezingers, dansbare hits en harde gitaren.

Het dorpsfeest in het hartje van Wommelgem stopt volgens afspraak stipt om 1u. jaa