Ook op het betonnen bruggetje achter het waterzuiveringsstation van Poppel schilderde de gemeente een sensibiliserende spreuk. 

Ook op het betonnen bruggetje achter het waterzuiveringsstation van Poppel schilderde de gemeente een sensibiliserende spreuk. © EMA

Sensibiliserende spreuken moeten waterlopen proper houden

Ravels -

’Hier begint de zee’ is er geschilderd op de brug over de waterloop aan het waterzuiveringsstation aan de Mierdsedijk in Poppel (Ravels), helemaal in het uiterste noorden van ons land.

“We hebben deze spreuk laten opschilderen en opdrukken op verschillende plaatsen aan grachten, waterlopen en riooldeksels in onze gemeente”, zegt schepen van Milieu Eric Van Gestel (CD&V) van Ravels. “Zo willen we de mensen stimuleren om geen zwerfvuil of ander afval achter te laten in de natuur en zo onze waterlopen proper te houden”, zegt Eric Van Gestel (CD&V), schepen van Milieu in Ravels.  

“Vlug een sigarettenpeuk of een papiertje weggooien? Dat lijkt misschien onschuldig“, zegt de Ravelse schepen. ”Maar al dat afval, hoe klein ook, hoort niet thuis op het openbaar domein. Sigarettenpeuken worden pas na meer dan vijftien jaar door de natuur verteerd. Ze komen uiteindelijk terecht in de zee, waar ze in piepkleine stukjes voort rondzwalpen tot in de buik van de vissen en zo opnieuw bij ons op het bord belanden.”

Wie in Ravels betrapt wordt op het wegwerpen van zwerfvuil, riskeert een GAS-boete tot 350 euro. (ema)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio