©  rr

Waar kan ik informatie vinden over de regels van bestemmingen binnen- en buiten Europa?

De zomer van de vrijheid breekt aan en dat betekent dat we eindelijk weer kunnen reizen. Maar daar komen ook heel wat administratie en opzoekwerk bij kijken. Waar moeten we nu op letten als we deze zomer willen reizen? En welke regels zijn van kracht? Je leest het elke in de vakantiegids van GVA.be. Vandaag: Waar kan ik informatie vinden over de regels van bestemmingen binnen Europa en buiten Europa?

Maxine De Wulf Helskens

Voor je op reis vertrekt, controleer je altijd het best de maatregelen die gelden op jouw reisbestemming. Meer info daarover kan je vinden op de website van Buitenlandse Zaken en op de informatiesites over corona en reizen kan je extra info vinden.

Buiten Europa reizen wordt nog steeds afgeraden en of het mogelijk is, hangt af van bestemming tot bestemming. Het coronacertificaat is bovendien alleen geldig in de Schengenzone waardoor je per land buiten die zone moet nagaan welke maatregelen daar gelden.

Hou er ook rekening mee dat sommige niet-Europese landen zones zijn met een heel hoog risico. Als je daarnaar reist, moet je ook als je volledig gevaccineerd bent of een negatieve coronatest hebt afgelegd bij terugkeer naar België in een verplichte quarantaine van tien dagen.

Je loopt ook het risico om in quarantaine te moeten zowel bij aankomst op de bestemming als bij terugkeer naar België.

LEES OOK. Komt de annulatieverzekering tussen als ik door ziekte of door verstrengde maatregelen niet op reis kan vertrekken?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER