©  BELGA

Balikwisha verkiest Antwerp en dreigt met wet van ‘78 bij Standard

Niet Club Brugge, maar Antwerp ligt in poleposition om Michel-Ange Balikwisha (20) binnen te halen. De flankaanvaller van Standard heeft een voorkeur voor de Bosuil, het is wachten op een akkoord tussen de clubs. Woensdag stuurde Balikwisha nog zijn kat naar de training: hij dreigt ermee zijn contract bij Standard te verbreken via de wet van ‘78 als hij niet naar Antwerp mag.

dvd, dige

De transfersoap rond Balikwisha nadert zijn ontknoping. Het zag er lang naar uit dat de Belgische belofte- international naar Club Brugge zou trekken. De landskampioen, dat een mooi project en Champions Leaguevoetbal kon bieden, bereikte een akkoord met Standard over een transfersom van 7 miljoen euro, inclusief bonussen. Maar dan sprong Antwerp in de dans.

In Deurne-Noord ligt een hoger salaris voor Balikwisha klaar en zou hij nog meer kunnen spelen. Daardoor is hij er de voorbije dagen van overtuigd geraakt dat Antwerp de beste keuze is. Dat heeft hij ook aan Standard kenbaar gemaakt.

Het is nu zaak voor de Great Old om tot een clubakkoord te komen. Het had een lagere transfersom in gedachten en daarom werd een eerste bod door de Rouches geweigerd. Maar voorzitter Paul Gheysens wil Club maar al te graag aftroeven en wil sowieso zwaar investeren in de spelersgroep.

Balikwisha zelf zet ondertussen druk op Standard door niet te komen opdagen op training. In een brief heeft hij gedreigd met contractbreuk via de wet van ‘78 zodat hij naar Antwerp kan. Standard betreurt de zaak, vooral omdat de Luikse club wel bereidwillig is om mee te werken aan een transfer van zijn jeugdproduct: “Deze eenzijdige verbreking van het contract tussen de speler en de club heeft geen enkel motief en werd zonder voorafgaande kennisgeving verzonden. Bovendien zaten we in vergevorderde onderhandelingen met belangrijke clubs over de transfer van Michel-Ange, zoals de pers de afgelopen dagen ook heeft gemeld.”

Standard zegt het jammer te vinden dat ze ondanks alles toch niet op de hoogte waren van gesprekken tussen Balikwisha’s entourage en “eender welke club uit de Jupiler Pro League”. “Onze club kan zich op geen enkele manier voorstellen dat één van deze clubs op eender welke wijze betrokken zou kunnen zijn bij deze eenzijdige breuk.”

Voor Frey, Bataille en Engels werd al een inspanning gedaan. En ook voor Balikwisha wil Paul Gheysens ver gaan. Bij de youngster wordt ook ingecalculeerd dat hij op termijn met winst kan worden doorverkocht.

Balikwisha en zijn entourage gaan ervan uit dat een doorbraak dichtbij is en willen eerstdaags de deal afronden. Op naar Antwerp, waar algemeen manager Sven Jaecques een nieuwe grote transfer hoopt te realiseren. Bij Club Brugge zijn ze intussen niet zinnens om nog een verbeterde aanbieding te doen.

Internationals keren terug

Antwerp neemt ook afscheid van jeugdproduct Ivan Pavlic (19). Na vijf seizoenen trekt de middenvelder naar de Portugese tweedeklasser Académica de Coimbra. De in Nederland opgegroeide Pavlic zat onder Vercauteren nog een paar keer in de wedstrijdselectie, maar hij maakte nooit minuten voor de A-kern.

Intussen sloten enkele internationals aan op training. Seck en Hongla keerden maandag al terug op het oefenveld, doelman Beiranvand doet dat vandaag. Bolingi zien we niet meer terug in de hoofdmacht, hij traint met de beloften. Miyoshi keert pas terug na de Olympische Spelen.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC