©  REUTERS

Een piekfijne assist, een prachtige goal en een absoluut record: het was feest voor Lionel Messi op de Copa America

Lionel Messi had een dubbele reden om te vieren op de Copa America in Brazilië. Met twee doelpunten had de Argentijnse superster een ruim aandeel in de 1-4 zege tegen Bolivia. Bovendien speelde hij zijn 148e interland, een meer dan Javier Mascherano en een nieuw Argentijns record.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Argentinië kwam in zijn laatste groepsmatch na zes minuten op voorsprong via Sevilla-spits Papu Gomez. Messi tekende voor de puike assist.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog voor de pauze dikte Messi zijn aantal goals bij de nationale ploeg aan tot 75, na een strafschop (33.) en een knappe lob (42.). Bolivia kwam op het uur weer in de match langs Erwin Saavedra maar invaller Lautaro Martinez (65.) nam snel de laatste twijfel weg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Argentinië wint groep A met 10 op 12 voor Uruguay. Dat versloeg dankzij een penaltygoal van Edinson Cavani (21.) Paraguay met 1-0 en eindigt als tweede met 7 punten. Ook Paraguay (6 ptn) en Chili (5 ptn) gaan door. Voor Bolivia (0 ptn) zit het toernooi erop.

Argentinië speelt zaterdag in de kwartfinales tegen Ecuador. Uruguay neemt het dan op tegen Colombia. Vrijdag ontvangt gastland Brazilië, de winnaar van groep B, Chili. Paraguay treft Peru.

MEER OVER