© Jordi Huisman/Hollandse Hoogte

Celstraf met uitstel voor koppel dat tientallen portemonnees steelt

Willebroek, Duffel -

De correctionele rechtbank in Mechelen heeft een Bulgaars koppel veroordeeld tot 37 maanden cel met uitstel voor een hele resem diefstallen van portemonnees. De twee sloegen voornamelijk toe in de provincie Antwerpen en maakten tientallen slachtoffers.

Theo Derkinderen

Nikolay N. en Miglena N. gingen steeds op dezelfde manier te werk: de man bleef in zijn auto wachten, terwijl zijn echtgenote winkels als Aldi, Lidl, Delhaize en Kruidvat binnenstapte. Daar ging ze op zoek naar voornamelijk oudere dames. Eenmaal ze een slachtoffer in het vizier had, ging ze achter de vrouw staan en stal ongemerkt de portemonnee uit de handtas. Nadien verliet ze de winkel en ging ze er met haar man vandoor.

“In sommige gevallen bleef het beperkt tot het stelen van de portemonnee, in andere gevallen werd er ook geprobeerd om geld af te halen met de bankkaart die in de portemonnee zat”, zei de openbare aanklager.

Nog volgens het Openbaar Ministerie sloegen de twee in alle uithoeken van de provincie Antwerpen toe: Willebroek, Mol, Sint-Job, Brecht, Duffel, Geel, Beerse, Lille en Vorselaar. Maar ook in Zonhoven, Dendermonde en zelfs Ciney werden feiten gepleegd.

Land uitgezet

De twee Bulgaren konden uiteindelijk in Duitsland worden opgepakt. Ze werden aan ons land overgeleverd en zaten tot nu in voorhechtenis. Het koppel gaf een aantal feiten toe, maar ontkende ook verschillende diefstallen. Volgens hun advocaten was er voor heel wat diefstallen te weinig bewijs tegen hun cliënten.

De strafrechter sprak 37 maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 1.200 uit. Volgens de advocaten zullen hun cliënten het land worden uitgezet en is de kans groot dat ze een jarenlang inreisverbod zullen krijgen. (tdk)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio