‘De Mol’ Lennart roept iedereen op om zich te laten vaccineren

Retie, Balen, Dessel, Mol -

In een filmpje doet Lennart Driesen uit Schoonbroek (Retie), De Mol van 2021, een oproep aan iedereen om zich te laten vaccineren. Ook bij jongeren in de eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol, Retie) is de vaccinatiebereidheid groot.

Jongeren die nog geen uitnodiging voor vaccinatie hebben gekregen en kans willen maken om sneller aan de beurt te komen, kunnen zich inschrijven op de reservelijst www.vaxlist.be. Dat kan ook voor 16- tot 18-jarigen. Ook De Mol Lennart Driesen liet zich heel bewust vaccineren. In een filmpje vertelt hij je graag waarom.

Lennart Driesen werd dit jaar bekend in heel Vlaanderen als De Mol in het gelijknamige televisieprogramma. In het filmpje motiveert hij zijn beslissing voor vaccinatie. Ook roept hij iedereen op om zich te laten vaccineren.

De eerstelijnszone Baldemore stelt ook vast dat er een grote vaccinatiebereidheid is bij jongeren in Balen, Dessel, Mol en Retie. Via een registratie bij Vaxlist maken ze kans om sneller te worden gevaccineerd. Dagelijks vertrekken er oproepen om vrijgekomen tijdsloten voor vaccinatie in te vullen.

Minderjarigen van 16 en 17 jaar mogen wettelijk zelf beslissen of ze zich al dan niet laten vaccineren, wat maakt dat ze zichzelf zonder formele toestemming van de ouders kunnen registreren. Wie een reguliere uitnodiging ontvangt, verdwijnt automatisch van de lijst. (mto)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio