Een impressie van het toekomstige centrale hoofdgebouw. ©  Tijdelijke Maatschap Archilles-Omgeving

Eerste ontwerp voor sportsite aan Vrijbroekpark is klaar

Mechelen, Heffen -

Er is een eerste ontwerp klaar voor de nieuwe sport- en recreatiesite aan het Vrijbroekpark in Mechelen. Tegelijk investeert de stad in de infrastructuur van voetbalclub SK Heffen.

Sven Van Haezendonck

De stad Mechelen en de provincie Antwerpen werken samen aan de ontwikkeling van een nieuwe site op de hoek van de Hombeeksesteenweg en de Uilmolenweg. Daar willen ze zo veel mogelijk sporten een plek geven. In principe moet de realisatie van de eerste fase eind dit jaar van start gaan.

In die eerste fase staat de aanleg van heel wat sportvelden op het programma: een voetbalveld in natuurgras en eentje in kunstgras, een officieel veld voor rugby en een multi-sportveld. Daarnaast komt er ook een zone voor verschillende beachsporten, een groot deel van een Finse piste en een centraal nieuw gebouw.

De Tijdelijke Maatschap Archilles-Omgeving heeft een eerste ontwerp klaar. Dat geeft een idee van wat het moet worden. “Uiteraard zijn dit nog maar de grote lijnen en een algemeen beeld, maar het geeft goed aan waar we met de stad naartoe willen met deze nieuwe multifunctionele site”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport.

Het eerste ontwerp gaat uit van een gebouw met twee verdiepingen. ©  Tijdelijke Maatschap Archilles-Omgeving

De nabijheid van het Vrijbroekpark creëert volgens hem een mooie meerwaarde voor de bezoeker. “Wij willen de nieuwe site zo optimaal mogelijk gebruiken voor een zo breed mogelijk publiek. Bewegen en sporten brengt mensen samen, maar het wordt meer dan alleen een sportsite. Ze zal ook mensen verbinden.”

De Mechelse gemeenteraad keurde maandagavond binnen het totaalproject ook een extra budget goed van een miljoen euro. Met dat geld plant Sport Actief Mechelen (SAM) de vernieuwing van de terreinen van SK Heffen op de Gentsesteenweg. Daar zet de stad in op een kunstgrasveld, maar voor de jeugd wordt er ook eentje aangelegd in natuurgras. Het moet de club in staat stellen om haar werking te centraliseren. Op iets langere termijn is er ook sprake van de vernieuwing van het gebouw.

Een overzicht van de toekomstige sport- en recreatiesite. © Tijdelijke Maatschap Archilles-Omgeving.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio