© ATV

Antwerps stadsbestuur dagvaardt alle voormalige bestuursleden Let’s Go Urban

Antwerpen -

Het Antwerpse stadsbestuur dagvaardt alle voormalige leden van de raad van bestuur van Let’s Go Urban (LGU). Daarmee zou de stad ook bij hen geld kunnen terugvorderen.

Het strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke subsidiefraude door LGU-oprichtster Sihame El Kaouakibi loopt nog. Ondertussen zijn de vzw LGU en de vennootschap Point Urbain failliet verklaard. Ook voor de vennootschap WannaWork dreigt een faillissement. Antwerps Vlaams Belang-fractieleider Sam Van Rooy wou op de gemeenteraad maandagavond weten wat de stad Antwerpen gaat doen om stedelijk geld terug te vorderen van El Kaouakibi.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zei dat eerst nog de schuld moet worden vastgesteld en het gerechtelijk onderzoek nog loopt. Uit het intern onderzoek van de stad Antwerpen bleek dat er sprake was van 450.000 euro aan subsidiefraude door frauduleuze facturen bij de bouw van het Urban Center. Het Antwerpse stadsbestuur had zich al burgerlijke partij gesteld en zich aangemeld voor bewarend beslag.

De stad Antwerpen dagvaardt nu ook alle bestuursleden van de vzw LGU. Daarin zetelden zeven leden. Naast Sihame El Kaouakibi en haar broer Youssef El Kaouakibi waren ook mensen uit de bedrijfswereld bestuurslid. De Wever verwijst expliciet naar de voormalige LGU-voorzitter zonder zijn naam te noemen. Het gaat om Fourat Ben Chikha, die voorzitter was tussen 2015 en 2018. Hij zit nu voor Groen in de Senaat. Zij riskeren nu dat hun persoonlijk vermogen wordt aangesproken om de schulden terug te vorderen.

LEES OOK: Ex-voorzitter Let’s Go Urban: “De reactie van De Wever is ongelooflijk cynisch”

 

 ©  BELGA

“Leden van een raad van bestuur zijn hoofdelijk verantwoordelijk”, zegt De Wever. “Daarom zijn ze ook allemaal aansprakelijk. Als ik een interview met de voormalige voorzitter lees, dan heb ik niet de indruk dat die zich daarvan bewust was.” (svw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio