De plage van Sint-Anneke 

De plage van Sint-Anneke ©  Jan Van der Perre

Openbaar onderzoek over herontwikkeling Sint-Anneke terug naar af

Linkeroever -

De nieuwe plannen voor Sint-Anneke Plage op Linkeroever moeten tijdelijk opgeborgen worden. Omdat de termijn verstreken is, moet de procedure voor het ruimtelijk uitvoeringsplan opnieuw gebeuren. Ook het openbaar onderzoek moet opnieuw gebeuren, waardoor de procedure een half jaar vertraging oploopt.

Jan Stassijns

Op de Antwerpse gemeenteraad maandagavond lag normaal gezien het definitieve RUP voor Sint-Anneke ter stemming. Na het gevoerde openbaar onderzoek, dat op 15 oktober 2020 afgerond werd, geldt een termijn van 180 dagen waarin het RUP definitief gestemd moet worden door de gemeenteraad. Die termijn is overschreden, een verlenging is niet correct aangevraagd en dus moet de procedure hernomen. Dat impliceert ook dat het openbaar onderzoek opnieuw dient te gebeuren, wat de hele procedure met een half jaar vertraagt.

Oppositiepartij PVDA wrijft zich in de handen. De partij verzet zich al langer tegen het plan. Volgens Nadine Peeters (PVDA), districtsraadslid in Antwerpen en Linkeroevenaar zet de stad de projectontwikkelaars centraal en niet de bewoners. “Toen we met de PVDA-fractie vorige week schepen De Ridder wezen op de overschreden termijn, werd het arrogant weggewuifd”, zegt Peeters. “Volgens de schepen zou de goedkeuring van het RUP dankzij de coronaverlenging wél binnen de vooropgestelde termijn vallen. Dat klopt dus niet. Dit is een opsteker voor de vele Linkeroevenaars die zich verzetten via bezwaarschriften, petities en buurtbijeenkomsten. Met de PVDA zullen we samen met hen blijven ijveren voor een plan waarbij Linkeroever ontwikkeld wordt op mensenmaat. Een plan waarbij erfgoed zoals de molen bewaard wordt. Waarin initiatieven als de camping kunnen blijven. Geen Knokke aan de Schelde, maar een Sint-Anneke gezellig voor iedereen”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio