Kinderen leven zich uit op de speelberg bij de kinderclub. 

Kinderen leven zich uit op de speelberg bij de kinderclub. © ram

Kinderclub De Spetter neemt buitenspeelruimte in gebruik

Merksplas, Geel -

Kinderclub De Spetter in de Pastorijstraat in Merksplas is wat avontuurlijker geworden. De kinderen die er worden opgevangen, kunnen zich uitleven in de nieuwe buitenspeelruimte. Het gemeentebestuur van Merksplas deed hiervoor een beroep op studenten van Thomas More in Geel.

Ronny van den Ackerveken

De tuin van De Spetter heeft een grondige metamorfose ondergaan. De speelruimte bestaat onder andere uit een fietsparcours met brug, een schuilhuisje, een speelberg en een klimrek. “De kinderen hebben er lang op moeten wachten”, zegt schepen van Kinderopvang Leen Kerremans (Leefbaar Merksplas). “Vroeger was het een grasveld, maar dat was volledig stukgelopen. De technische dienst heeft het gazon opnieuw ingezaaid en paadjes aangelegd. De studenten van Thomas More zorgden voor de rest. De buitenspeelruimte gaat goed gebruikt worden, want 670 kinderen zijn dit schooljaar naar de kinderclub gekomen.”

Bij Thomas More in Geel werken studenten van het tweede jaar Bachelor Bouw aan projecten voor vzw’s, gemeentes en scholen. Dat gebeurt in het thema ‘De realisatie van een eigen ontwerp’. Vier studenten woonden maandag de officiële opening van de buitenspeelruimte bij. “In totaal hebben we met twaalf personen hieraan gewerkt”, zegt Brandon Faddar. “Eerst brachten we een bezoek om te kijken wat de mogelijkheden waren. Daarna werd het ontwerp gemaakt.”

 

 © ram

“Aan de speeltuigen hebben we ongeveer een maand gewerkt. Over het resultaat zijn we zeer tevreden. De kinderen gaan hier veel plezier aan beleven.”

Semester

Voor Wout van Breda was het werken aan de buitenspeelruimte een speciale ervaring. “Ik woon hier vlakbij en ben als kind vaak in De Spetter geweest. Elk semester werken we een project voor een gemeente of vzw volledig uit.” Burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) knipte het lint door en daarna werden de kinderen losgelaten in de buitenspeelruimte. Ze werden getrakteerd op een ijsje.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio