© RR

Waanzinnige beelden: trucks rijden elkaar van de baan aan de Beverentunnel

Beveren -

Een video die onze redactie maandag heeft binnengekregen, toont hallucinante beelden van verkeersagressie. Twee vrachtwagenchauffeurs zijn in Beveren honderden meters lang verwikkeld in een levensgevaarlijk tafereel, waarbij de twee trucks niet uitwijken en elkaar de hele tijd bijna rammen.

De feiten zouden volgens onze informatie hebben plaatsgevonden rond 13.15u op de R2 richting Nederland, net voor de Beverentunnel. Het begin van het incident staat vermoedelijk niet op video, maar hoe dan ook zijn de beelden ontstellend. Ze tonen hoe een groene truck op de invoegstrook rijdt, maar de bestuurder van een witte truck blijft koppig op de rechtse rijstrook rijden en wijkt allerminst uit. Hij heeft ook de pinker naar rechts opstaan.

Net niet tegen bord

Bijna gaat het gruwelijk fout op het einde van de invoegstrook. De rechtse truck krijgt nog steeds geen plaats en moet op de pechstrook verder rijden. De vrachtwagen lijkt de berm te raken en mist maar net een groot verkeersbord. De witte truck lijkt daarop even naar links uit te wijken, maar blijft de groene truck ruimte weigeren.

Geen van beiden remt daarna af en de twee rijden elk half op de rechterrijstrook de tunnel in. Uiteindelijk ruimt de witte truck toch baan en rijdt die verder.

Geen gewonden

Dan stoppen de beelden. Het incident lijkt daarmee afgelopen. Als bij wonder leidt de confrontatie niet tot een ongeval en raakt niemand gewond.

Volgens een ooggetuige zou de groene vrachtwagen net vóór de video start “gewoon op zijn rechtse vak hebben gereden, maar wordt die gewoon los opzij geduwd door de witte truck”.

“Geschokt”

Dat is ook de versie bij het Duitse transportbedrijf Hackenberg. “Ik ben sprakeloos door zo’n agressief gedrag van de andere truckbestuurder”, zegt Bernd Hackenberg. “De andere (witte, red.) truck probeerde voorbij te steken op slechts 100 meter voor een inhaalverbod. Onze bestuurder wees op dat verbod, maar de andere bestuurder begon agressief van laan te veranderen. Om een ongeval te vermijden is onze truck op de pechstrook gaan rijden. Hij was bang om controle te verliezen.”

“Onze bestuurder was erg geschokt en moest nadien pauze nemen. Gelukkig zijn geen andere bestuurders betrokken geraakt bij dit incident. We gaan proberen de politie te contacteren.”

Het bedrijf S’Jegers Transport uit Laakdal zegt het incident te onderzoeken en de nodige acties te ondernemen richting de chauffeur.

De bestuurder van de witte truck doet ook zijn verhaal: “Ik kwam uit de richting van de zee, hij van Antwerpen af. Ik wou invoegen en zet m’n richtingaanwijzer aan. Hij laat me er eerst tussen, maar komt dan als een gek langs rechts voorbijgevlogen om allerlei manoeuvres te doen.”

(cm)

MEER OVER Haven Antwerpen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio