De nieuwe brug over het Albertkanaal in Massenhoven is open. Gedaan met omrijden via Viersel.  

De nieuwe brug over het Albertkanaal in Massenhoven is open. Gedaan met omrijden via Viersel.  ©  Kevin Verboven

Nieuwe kanaalbrug in Massenhoven is open, gedaan met omrijden via Viersel

Massenhoven -

Het is gedaan met omrijden via Viersel. De nieuwe boogbrug van de Liersebaan (N14) over het Albertkanaal in Massenhoven ging maandag om 16u open.

De voorbije weken was het soms aanschuiven geblazen op de omleidingsweg via Viersel. Zeker in de richting van Lier stonden er in de spits files op de Herentalsebaan, omdat het verkeer lang moest wachten aan het kruispunt Herentalsebaan-Liersebaan ter hoogte van de kapel van de Lammerenberg.

De Liersebaan was al sinds midden mei onderbroken. Nadat op 7 juni de nieuwe brug over het Albertkanaal met succes naar de definitieve locatie was verschoven, hadden de aannemers nog zo’n drie weken werk om de weg aan beide zijden van het kanaal naadloos te laten aansluiten op de brug in eindpositie. Maandag rond 16u was die klus afgerond, werd de signalisatie weggenomen en werd de brug vrijgegeven.

De kanaalbrug in Massenhoven heeft een lengte van 123 meter. De boog is 22 meter hoog. Fietsers hebben op de nieuwe brug een breed dubbelrichtingsfietspad, dat afgescheiden is van de rijweg.

Het is de bedoeling dat midden september de nieuwe carpoolparking in gebruik kan worden genomen. Die zal plaats bieden aan 148 wagens en er komt een ruime fietsenstalling, zodat je vanaf de carpoolparking makkelijk de overstap naar de bus kan maken. De nieuwe fietstunnels naar de carpoolparking worden de komende weken verder afgewerkt.

Het hele project in Massenhoven is een samenwerking tussen de Vlaamse Waterweg en het Agentschap Wegen en Verkeer. kmaMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio