Een sfeerbeeld van Pulptuur 2019. 

Een sfeerbeeld van Pulptuur 2019. © Jan Brys

Vooruit wil groot bevrijdingsfeest in de gemeente

Kapellen -

Oppositieraadslid Tom Namurois (Vooruit) stelt voor in Kapellen een groot bevrijdingsfeest te organiseren om de vele activiteiten die in het water zijn gevallen enigszins te compenseren.

Namurois verwijst naar Dorpsdag, Pulptuur, Putse Grensfeesten, Parkies en de Kermis. “Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat we ze nog eens konden meemaken. Dat feesten brengen mensen samen. De eenzaamheid scheert nu hoge toppen. Sommige mensen hebben we al meer dan en jaar niet meer gezien”, weet Namurois.

Met de vaccinatiecampagne die op volle toeren draait, stelt Namurois voor een groot “bevrijdingsfeest” te organiseren, het grootste dat Kapellen ooit heeft gekend.

“Ik denk dan aan een weekend ergens eind september. We kunnen er een combinatie van Dorpsdag, Pulptuur en Putse Grensfeesten van maken”, klinkt het.

Burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD) blijft liever voorzichtig. “Ik heb mijn jaarlijks bal in oktober opnieuw uitgesteld om geen enkel risico te lopen. Aan een groot bevrijdingsfeest willen we ons dus voorlopig niet wagen. We hopen met de bouw van de ijspiste op het einde van het jaar een bladzijde te kunnen omdraaien en opnieuw leven in de brouwerij te brengen”, aldus Van Mechelen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio