Véronique voelt de inspiratie opborrelen vanuit haar keuken. 

Véronique voelt de inspiratie opborrelen vanuit haar keuken. © RR

Véronique brengt vrouwelijke emotie in beeld

Mortsel -

Toeristen die in juli een bezoek brengen aan Brugge, zullen de kunstwerken van de Mortselse Véronique Nyberg kunnen ontdekken.

Véronique zou normaal vorig jaar in oktober haar werken aan het grote publiek getoond hebben, maar de tweede lockdown besliste er anders over. De kunstenares, die aan een miskraam en twee vroeggeboortes het chronisch vermoeidheidssyndroom en een spierziekte overhield, liet zich echter niet ontmoedigen.

“Schilderen is gewoon mijn leven! Met deze tentoonstelling wil ik de emoties vanuit de vrouw weergeven. Ik denk dat er in de kunstwereld nog veel plaats is voor wat vrouwelijke energie. Ik vertrek vanuit mijn eigen gevoelens en ervaringen. Deze vormen een onuitputtelijke bron. Elke schilderij is een stukje van mijn leven”, vertelt Véronique, die de werken in haar keuken schildert.

Bij iedere schilderij maakt ze een pianocompositie. Haar grootmoeder Carolina Lundgren was namelijk een pianiste. “Muziek maken zit een beetje in mijn genen. Ik hoop mensen te raken met mijn kunst.”

De tentoonstelling Emotions From a Woman loopt van vrijdag 2 tot zondag 18 juli aan de Nieuwe Gentweg 15 in Brugge. Een voorsmaakje van Véronique haar werken staan op haar Instagrampagina nyberg.art.   

Eén van de werken van Véronique.

Eén van de werken van Véronique. © RR

Eén van de werken van Véronique.

Eén van de werken van Véronique. © RR