©  BFM

Zeven jaar cel voor neersteken liefdesrivaal na overspel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Robin V.O. (22) uit Mortsel veroordeeld tot zeven jaar cel voor poging tot moord. Hij had vorig jaar een 21-jarige jongeman neergestoken in Boechout, omdat die iets met zijn vriendin had gehad en erover opschepte.

Bron: BELGA

Robin V.O. was op 18 mei 2020 samen met een vriend naar de woning van het slachtoffer aan de Smalleweg in Boechout getrokken. Ze belden rond 21u30 aan en vertelden de zus van het slachtoffer dat ze een pakje voor haar broer kwamen afleveren. Toen het slachtoffer in de deuropening verscheen, gaf de beklaagde hem twee messteken in de buik. Ze vluchtten weg, maar werden kort daarna gearresteerd aan de terminus van tram 15, niet ver van de woning.

Het slachtoffer liep levensbedreigende verwondingen op en werd met spoed geopereerd in het UZA in Edegem. Hij overleefde de mesaanval, maar kampt nog altijd met psychische klachten waarvoor hij al werd opgenomen.

Robin V.O. verklaarde dat zijn vriendin hem ontrouw was geweest met het slachtoffer. De jongeman bleef er volgens hem over opscheppen, waardoor hij zich vernederd voelde. Hij was die avond naar Boechout getrokken om verhaal te halen. Robin V.O. beweerde dat het slachtoffer als eerste had uitgehaald en dat hij dan in een paniekreactie gestoken had. Zijn advocaat had de intentie tot doden en de voorbedachtheid betwist en had om een herkwalificatie van “poging tot moord” naar “opzettelijke slagen en verwondingen” gevraagd. 

De rechtbank ging daar niet in mee en vond dat de feiten correct gekwalificeerd waren. Robin V.O. was gewapend met een mes het slachtoffer gaan opzoeken, had hem met een list naar buiten gelokt en had hem vervolgens twee keer in een vitale plaats gestoken, waarbij meerdere organen geraakt werden. Dat hij gereageerd had op een uithaal van het slachtoffer vond de rechtbank niet geloofwaardig. Zijn drugs- en medicatiegebruik op het moment van de feiten maakte hem niet minder verantwoordelijk voor wat hij gedaan had. 

“De feiten zijn zeer ernstig. Beklaagde gebruikte potentieel dodelijk geweld uit frustratie over het overspel van zijn partner en de blijvende confrontatie met die gebeurtenis. Dergelijk gedrag kan niet getolereerd worden en moet streng bestraft worden.” De beklaagde moet het slachtoffer en zijn partner bijna 50.000 euro aan schadevergoedingen betalen.(belga)

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio