© BFM

Dertiger komt om bij ongeval met slijpschijf in Borgerhout

Borgerhout -

Op de werf van een woon-zorgcentrum in de Lodewijk Van Berckenlaan in Borgerhout is een 32-jarige Roemeense arbeider maandag om het leven gekomen. Hij probeerde een slijpschijf los te trekken uit een betonblok en werd in de hals geraakt.

sare, nelo

Het ongeval gebeurde rond 11.30u op de werf van woon-zorgcentrum Gitschotelhof van het Zorgbedrijf Antwerpen, aan de Lodewijk Van Berckenlaan. Een 32-jarige Antwerpse arbeider van Roemeense origine was daar aan het werk met een slijpschijf en werd dodelijk geraakt.

De man was op een bouwwerf aan de Lodewijk Van Berckenlaan aan het werk met een slijpschijf. ©  BFM

“De slijpschijf was vast komen te zitten in een betonblok. Toen de arbeider ze probeerde los te krijgen, schoot het toestel omhoog. De man werd door de slijpschijf in zijn hals geraakt”, vertelt Pieter Wyckaert van het arbeidsauditoraat. Zijn ambt onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

De toegesnelde hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren maar hulp kon niet meer baten, de 32-jarige man overleed ter plaatse.

Het gerechtelijk labo kwam na het incident ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en de precieze omstandigheden van het ongeval zullen nog verder worden onderzocht door het arbeidsauditoraat. “De inspectiedienst toezicht op het welzijn op het werk is ter plaatse geweest”, zegt Wyckaert. “Ondertussen werd het lichaam van het slachtoffer vrijgegeven.”

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen