De Gallifortlei heeft een lange traditie aan rommelmarkten. Zondag is het (eindelijk) opnieuw zover, tijdens de wielerkoers 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne. ©  rr

Een dag vol animatie tijdens 2 Districtenpijl

Deurne/Ekeren -

De langverwachte, eerste editie van de 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne, de vroegere Havenpijl, schiet zondag 4 juli uit de startblokken. Zoals zoveel evenementen moest de nieuwe wielerwedstrijd vorig jaar uitgesteld worden, maar dit weekend is het dan toch zover. En voor de kijklustigen zijn er nevenactiviteiten allerhande, met onder meer een rommelmarkt op de Gallifortlei en terrasconcerten in Ekeren.

De renners en rensters leggen eerst enkele ronden van ongeveer twaalf kilometer af in Ekeren waar ze vertrekken op het Kristus Koningplein. Daarna trekken ze naar Deurne om daar ongeveer evenveel ronden te fietsen met de finish in de Boshovestraat. De mannen starten om 13u15. De vrouwen staan vanaf 11u al op de pedalen.

Naast het sportieve luik worden in Ekeren en Deurne tal van nevenactiviteiten georganiseerd, waaronder ook in de Deurnese Gallifortlei. “We voorzien een dag voor het hele gezin”, zegt Alain Hoeckx van Winkelcentrum Gallifortlei. “Dat doen we met een feestelijke rommelmarkt in het eerste deel van de straat met eet- en drinkkraampjes en waar we onze lokale ondernemers in de kijker zetten. Aan het kruispunt met de Palinckstraat zorgt Stray Kitten and the Alley Cats voor een swingend Rockabilly-optreden en voor de kinderen staat er ook een EK-springkasteel opgesteld.”

Het aantal standhouders is beperkt, maar er zijn nog steeds een aantal plekjes beschikbaar. Meer info op www.gallifortlei.be/rommelmarkt. De rommelmarkt is doorlopend open van 8 tot 17u. De Gallifortlei is daarom ook heel de dag (tot 22u) verkeersvrij.

In Ekeren worden er zondag verschillende terrasconcerten georganiseerd. Meer info op www.252cc.be.

.  jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners