Jacqueline Booij toont haar eerste boek. © Tommy Maes

Molse schrijfster Jacqueline Booij brengt boek met eigentijdse sprookjes uit

Mol -

Jacqueline Booij uit Mol-Millegem heeft met Stel je dat eens voor... een eerste boek uitgebracht. Het kinderboek bevat zes zelfverzonnen sprookjes met illustraties van Ljuba Gilani. “En ik heb zelf nog zeven nieuwe sprookjes klaar voor een nieuw boek”, vertelt de schrijfster.

Jacqueline Booij is geboren in Nederland, maar woont al sinds 1993 in de Kempense natuur van Mol-Millegem. Schrijven is voor haar een dagelijks ritueel. “Ik heb elke dag een moment dat ik met de kat op de bank begin te schrijven”, vertelt ze. “Voornamelijk schrijf ik poëzie, een lied of een gelegenheidsgedicht. Momenteel schrijf ik ook veel sprookjes.”

Zo bracht ze recent het kinderboek Stel je dat eens voor ... uit met zes eigentijdse sprookjes die ze zelf heeft bedacht. “Het begon met een sprookje dat ik in 2006 had verzonnen en uitgeschreven”, zegt ze. “Ik paste toen onder meer op een kind van 10 dat dolgraag zelfverzonnen verhaaltjes hoorde. Een daarvan vond ze zo leuk dat ik het ook heb neergeschreven.”

Advertentie van uitgeverij

“Jaren later las ik in een onlinekrant een advertentie van uitgeverij Boekscout met een oproep naar nieuwe auteurs”, vertelt Jacqueline. “Uit nieuwsgierigheid stuurde ik mijn sprookje op en de uitgeverij reageerde enthousiast. Ze stelden wel voor om een illustrator te zoeken en nog een of meer verhalen extra te schrijven. Het schrijven ging zo vlot dat ik al vrij snel nog vijf andere sprookjes had. En illustratrice Ljuba Gilani maakte daar mooie tekeningen bij die de personages helemaal tot leven brengen.”

De zes sprookjes ontsproten volledig uit de verbeelding van Jacqueline. “De personages en verhalen heb ik zelf bedacht”, vertelt ze. “Ik verzin altijd eerst een leuke titel en van daaruit werk ik het verhaal uit. Daardoor weet ik ook pas op het einde hoe het sprookje eindigt. In tegenstelling tot de klassieke sprookjes zit er ook geen greintje gruwel of wreedheid in mijn verhalen. Wel dompelen ze de kinderen onder in een fantasiewereld en er zit ook humor in die ook volwassenen aanspreekt.”

Inspiratie

De publicatie van haar eerste boek geeft Jacqueline ook zin in een vervolg. “Momenteel heb ik zelf nog zeven nieuwe sprookjes klaar voor eventueel een nieuw boek”, zegt ze. “En dan wil ik ook samenwerken met Ljuba voor de tekeningen. De inspiratie blijft op dit moment goed komen, dus dat kan ik niet laten liggen. Maar natuurlijk wil ik eerst zien of dit boek het goed gaat doen. Sinds kort is het boek te bestellen in de boekhandel, bij mezelf en uiteraard via Boekscout zelf.”

 Tommy Maes

‘Stel je dat eens voor.. - Zes eigentijdse sprookjes’ is onder meer te bestellen via: jacquelinebooij.auteursblog.nl, meer info: jacquelinebooij.com
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners