© RR

Polderboys volgen Rode Duivel Vermaelen: “Voor ons was Thomas man van de match”

Stabroek, Berendrecht, Kapellen -

Voor de Polderboys was het zondagavond feest. Zij zagen in hun lokaal in Berendrecht hoe Rode Duivel Thomas Vermaelen de Portugese wereldster Cristiano Ronaldo helemaal in zijn zak stak. Voor hen was Thomas de uitblinker bij uitstek.

Met vijftig leden zaten de Polderboys coronaproof in het clublokaal. Gerrit Daems: “Wat een avond! Thomas Vermaelen is de peter van onze club. Hij kon ons tot nu toe nog niet komen bezoeken, maar hopelijk komt het er nog eens van”.

De Rode Duivels spelen hun volgende wedstrijd vrijdagavond in München en uiteraard willen de Polderboys daar bij zijn. “Het is in deze coronatijden niet gemakkelijk om iets te organiseren. We dachten daarom met supportersclub De Scheve Toren uit Schelle mee te gaan. Dat is een veel grotere club dan de onze. Zij kunnen vanuit verschillende plaatsen bussen inleggen. Maar we weten pas dinsdagochtend of we aan tickets geraken. Als ons dat lukt, dan gaan we met eigen vervoer naar München. We vertrekken aan ons lokaal in Berendrecht. Maar eerst tickets zien te bemachtigen. Dat zal niet zo eenvoudig zijn. Duitsland heeft wel code groen. Dat valt al goed mee”, weet Gerrit.

De Polderboys volgen natuurlijk vooral Thomas Vermaelen. “Dat doen wij al vele jaren. Ik ben in 2015 met de vader van Thomas naar de finale van de Champions League gereden. Het was Barcelona tegen Juventus. Na de match heb ik nog met Messi aan de toog gehangen”.

“Gelukkig is er nu opnieuw meer mogelijk. Het voorbije jaar hebben we geen wedstrijden van Thomas kunnen volgen, ook al omdat hij in Japan speelt, natuurlijk. We zijn al wel wedstrijden van Thomas gaan bekijken toen hij nog bij Arsenal in Londen speelde”, zegt Gerrit.

Volgens de Polderboys komt Vermaelen niet terug in de Belgische competitie spelen. “Deze Mickey Mouse-competitie is niets voor hem. En mocht het toch zo zijn, dan liefst in het Antwerpse. Onze club herbergt supporters van Antwerp én Beerschot. We hebben ook Mechelen-supporters en zelfs één die voor Standard supportert. Wij maken daar allemaal geen probleem van. Er wordt stevig gelachen met elkaar, maar als het over de Rode Duivels gaat, vormen we één blok”, zegt Gerrit. jbr

MEER OVER DE RODE DUIVELS