Nieke Fonteyn overleed op 88-jarige leeftijd. 

Nieke Fonteyn overleed op 88-jarige leeftijd. ©  belga rr

Voormalig schepen en gemeenteraadslid Nieke Fonteyn (88) overleden

Laakdal -

Voormalig schepen en gemeenteraadslid Stephanie ‘Nieke’ Fonteyn overleed woensdag op 88-jarige leeftijd. Ze werd in 1976 voor het eerst verkozen voor de toenmalige CVP (nu CD&V) en drukte jarenlang haar stempel op de Laakdalse gemeentepolitiek.

Het overlijden van Stephanie ‘Nieke’ Fonteyn laat Laakdal niet onberoerd. “Ik heb Nieke leren kennen rond 1972, toen er een eerste grote golf van werkloosheid aankwam doordat lokale textielbedrijfjes naar het buitenland verhuisden”, reageert Ludo Helsen (CD&V), voormalig burgemeester en gedeputeerde. “Nieke stond op de bres om de belangen van de arbeid(st)ers te verdedigen en werd zo de spreekbuis van velen. In 1976 werd Nieke verkozen tot schepen van onder andere jeugd en senioren. Ze kon met veel geduld naar de mensen luisteren en was een schepen van het volk. Ze hield van Laakdal en Laakdal is steeds van Nieke blijven houden.”  

“Nieke was een pionier in de vervrouwelijking van de politieke wereld”, meldt burgemeester Tine Gielis. “Ze effende het pad voor andere politica’s en schatte hun engagement naar waarde. Ook jaren nadat ze uit het actieve politieke leven is gestapt, bleef Nieke de spreekbuis voor heel wat inwoners.”

Stephanie ‘Nieke’ Fonteyn wordt in intieme kring begraven. (af)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio