Het nieuwe logo prijkt op onder meer de gemeentevoertuigen. 

Het nieuwe logo prijkt op onder meer de gemeentevoertuigen. © RR

Inwoners Oud-Turnhout kiezen strak rood logo: “Eenvoudig, tijdloos en stijlvol”

Oud-Turnhout -

De gemeente heeft gesproken. Oud-Turnhout heeft een nieuw logo dat volgens het bestuur laat zien hoe naar de toekomst gekeken wordt: “open, trots en eigentijds”.

Wouter Adriaensen

Het gemeentebestuur liet haar inwoners kiezen uit twee opties. Het rode, strakke logo haalde het van de rondere, groenere versie. “Voor ons was ook inspraak en goedkeuring van onze inwoners belangrijk”, zegt burgemeester en schepen voor Communicatie Bob Coppens (N-VA). “Er was een uitgesproken voorkeur voor het logo dat we nu officieel lanceren.”

De gemeente omschrijft het nieuwe logo als “eenvoudig, tijdloos en stijlvol”. “De O en de T reiken naar de hoogte en geven zo uitstraling aan de ambitie om Oud-Turnhout nog meer op de kaart te zetten. Met strakke lijnen straalt het logo klasse uit, in zijn eenvoud en strakheid ‘nestelt’ het zich snel in je hoofd: één keer je het gezien hebt, blijft het in je geheugen hangen.”

Veranderende samenleving

De noodzaak voor een nieuw logo na tien jaar werd her en der in vraag gesteld. “Onze samenleving evolueert, onze gemeente uiteraard ook”, reageert Coppens. “Het Oud-Turnhout van pakweg twintig jaar geleden is niet meer de gemeente die we vandaag kennen en ervaren. We mogen best ambitieus zijn, we hebben heel wat troeven. Het logo geeft daar uitstraling aan, met respect voor onze identiteit en waarden.”

Het logo prijkt al op de Oud-Turnhoutse geschenkbon die elke inwoner snel in de brievenbus ontvangt en verschijnt in de loop van september in het straatbeeld en op alle officiële documenten van de gemeente.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio