Jannes De Cuyper (uiterst links) met de rest van het bestuur van Zwarte Paula. 

Jannes De Cuyper (uiterst links) met de rest van het bestuur van Zwarte Paula. © Jan Brys

Jeugdhuis Zwarte Paula trekt rond in mobiele caravan

Kapellen -

Het Kapelse jeugdhuis Zwarte Paula trekt met een zelf opgelapte caravan de gemeente rond. De leiding doet dat tot de nieuwe vaste stek is gevonden, waarnaar Zwarte Paula nog volop zoekt.

Tot twee jaar geleden had jeugdhuis Zwarte Paula zijn vaste pleisterplek in de Vredestraat in het centrum van Kapellen.

“We wisten dat dat maar tijdelijk was. Het pand veranderde van eigenaar en wij konden er niet blijven. Maar volgde de coronacrisis met alle gevolgen van dien”, zegt Jannes De Cuyper van Zwarte Paula.

“We willen nu in ieder geval toch iets doen. Daarom kochten we een oude caravan die we helemaal hebben opgelapt. Onze eerste halte is ’t Kerkske waar we de EK-wedstrijd van de Belgen tegen Portugal aanbieden. Maar daar blijft het niet bij. Het is de bedoeling dat we geregeld op diverse locaties gaan staan om dan allerlei activiteiten te organiseren. We denken bijvoorbeeld aan een petanquetornooi of een ludieke versie van de Olympische Spelen.”

“We houden onze zoektocht in samenwerking met het gemeentebestuur. Hopelijk vinden we vlug iets, want in de winter is het niet zo comfortabel in onze caravan”, klinkt het nog. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio