Hester Regoort wil vrouwen tussen 40 en 70 samen aan het wandelen krijgen. 

Hester Regoort wil vrouwen tussen 40 en 70 samen aan het wandelen krijgen. © Erik Vandewalle

Walkietalkie : ‘klappen en stappen’ voor vrouwen

Stabroek -

Wandelclub Walkietalkie is een initiatief van Hester Regoort (57). Ze wil vrouwen tussen 40 en 70 motiveren om samen te wandelen en te praten. Qualitytime voor dames dus.

Hester Regoort is instructeur van Getfit24, dat startende en gedreven sporters naar een hoger niveau wil brengen, maar in de eerste plaats is ze ook vrouwencoach. Nu er opnieuw een toekomstperspectief groeit, stelt Hester vast dat de pandemie een zware impact heeft gehad op heel wat mensen.

“We zijn duidelijk niet gemaakt om alleen te zijn. Mensen hebben elkaar nodig. Dat geldt uiteraard voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen.” Als vrouwencoach stelt Hester vast dat veel dames kampen met een tekort aan zelfvertrouwen, met niet verwerkte trauma’s en emoties. Al die negatieve gevoelens kunnen iemands leven domineren. Ervaring leert me dat dames zich vaak gaan identificeren met die vervelende emoties. Zo geraak je in een neerwaartse spiraal en dat is niet goed!”

Hester mikt heel doelbewust op vrouwen tussen de 40 en 70 jaar. “Dat zijn maar richtdata, want iemand van 39 of 72 is evengoed welkom. Maar jonge twintigers of dertigers gaan zich bij Walkietalkie waarschijnlijk minder op hun plaats voelen. Wie de 40 is gepasseerd, heeft al wat ervaringskilometers op de levensteller en al een pak bagage in de rugzak zitten. Zo hebben deelnemers, zonder het van elkaar te weten, waarschijnlijk al heel wat raakpunten. Belangrijk is dat vrouwen voelen dat ze bij de groep horen, dat ze voelen dat naar hen wordt geluisterd.”

 

 © sofie Vansteelant

Op dit moment zit Hester nog volop in de voorbereidingsfase. “Op onze Facebookgroep lieten al een veertigtal dames weten dat ze er bij willen zijn. Als de helft daadwerkelijk opdaagt, vind ik het al een succes. Onlangs organiseerde ik een testwandeling met acht deelnemers. Tijdens een wandelingetje van ongeveer een uur werd er heel wat afgekletst. Om het kwartier nodigde ik iedereen uit om kennis te maken met een andere deelnemer. Dat resulteerde in spontane en openhartige gesprekken. Dat mag, maar er is geen verplichting. Wie meewandelt, moet zich achteraf een stukje beter en gelukkiger voelen.”

Het concept van de wandelclub vond ook gehoor bij Magda Tsitsoni, een Griekse vriendin. “Wanneer we samen zijn, is Engels onze voertaal. Magda, die in Antwerpen woont, was meteen weg van het concept en zij wil nu een Antwerpse versie in de startblokken zetten. “Solesister richt zich tot de Engelse community in Antwerpen en nodigt vrouwen uit dezelfde leeftijdsgroep uit voor een eerste stadswandeling op 7 augustus.”

Walkietalkie stapt voor het eerst op zaterdag 31 juli. De wandeling vertrekt om 10 u aan het Ravenhofkasteel, Oudbroek in Stabroek. Info : www.hesterregoort-eu

Erik Vandewalle

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio