In spanning wachten op de eerste beelden. 

In spanning wachten op de eerste beelden. © Marc Peeters

Leerlingen Windekind zetten vakantie in met première zelfgemaakte film

Vorselaar -

De leerlingen van het vijfde leerjaar van de basisschool Windekind uit Vorselaar hebben het schooljaar afgesloten met de voorstelling van een film die ze het voorbije schooljaar volledig zelf hebben gemaakt. “Met dit project hebben ze een droom van mij gerealiseerd”, verklapt meester Dieter Lauwers.

Zoals het past bij een première was voor de acteurs en hun gevolg de rode loper uitgerold. Tijdens de film stond er frisdrank, chips en popcorn klaar. “Ik ben een filmfan”, zegt meester Dieter. “Ooit eens een film maken samen met m’n klas stond bovenaan op mijn to-dolijstje. Toen ik aan het begin van het schooljaar het idee lanceerde, was iedereen meteen enthousiast.”

En dus werd er tijdens de les muzische vorming aan de film gewerkt. Teksten en scenario’s bedenken, maar uiteraard ook beelden draaien. “Dat was niet altijd even eenvoudig”, weet leerling Seth. “We zaten immers met corona. Daarom hebben we scènes die oorspronkelijk binnen zouden opgenomen worden, naar buiten verhuisd. Maar dan waren we weer afhankelijk van de weersomstandigheden.”

Een deel van de acteurs op de rode loper

Een deel van de acteurs op de rode loper © Marc Peeters

Walkman

Er werd ook op gelet dat iedere leerling in het verhaal aan bod komt. “In de film staat een walkman centraal”, weet meester Dieter. “Met dat apparaatje kunnen wensen realiteit worden. Maar als de walkman in foute handen terechtkomt, kunnen er ook foute wensen gedaan worden en dat kan gevaarlijk zijn. Uiteraard is er een slechterik in het verhaal en is het aan de leerlingen om ervoor te zorgen dat alles in orde komt.” De film werd quasi volledig gedraaid op het schooldomein of de directe omgeving.

De première ging vorige zaterdag door in de tuin van het klooster van Vorselaar, in twee beurten en in coronaveilige omstandigheden. De leerlingen, die het volledige eindresultaat zelf voor de eerste maal te zien kregen, mochten hun ouders en broers en zusje meebrengen. “Het enthousiasme was groot. We gaan bekijken of we de film die zo’n drie kwartier duurt ook op de sociale media of YouTube kunnen plaatsen zodat nog meer mensen er naar kunnen kijken”, besluit meester Dieter. (mph)   

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio