Reuzin Mayerke speelde verstoppertje in de stad. © Filip Spoelders

Reuzin Mayerke opent Mortselse zomer

Mortsel -

De zomer van de vrijheid is ook in Mortsel van start gegaan. Terwijl de cafébazen van het Gemeenteplein hun gezamenlijk terras ontplooiden, kwamen de reuzen van de stad op straat om de wandelzoektocht van de zomer voor te stellen.

Om zichzelf nog eens in de kijker te zetten en de moeilijkheden van de afgelopen maanden van zich af te schudden, organiseren de horecazaken Breughel, Café BP, ’t Centrum en Het Zoete Hoekske het hele weekend Red het Plein. Het Gemeenteplein wordt twee dagen omgevormd tot één groot terras.

Op zaterdag kwam er nog een extra attractie bij met de reuzen van de Mortsel. Het burgerinitiatief ‘Mortsel weer (h)eerlijk thuis!’ houdt deze zomer de wandelzoektocht ‘Gezocht’. Om dit initiatief voor te stellen, waakten reuzen Gust en Jetje over het Gemeenteplein terwijl reuzin Mayerke door de stad trok. “Tijdens de vakantiemaanden kunnen we ijverig op zoek gaan naar de verborgen pareltjes van Mortsel. Met de reuzen steken we onze lokale ondernemers letterlijk een ‘reuzenhart’” onder de riem, licht initiatiefnemer Dirk Brentjens het evenement toe.

Wie Mayerke tegen het lijf liep en een bijkomende vraag oploste, maakte kans op geschenkbon. De wandelzoektocht loopt nog tot 31 augustus. Het deelnameformulier ligt bij verschillende Mortselse handelaren. (fisp)   

Reuzen Gust en Jetje waakten over het Gemeenteplein. © Filip Spoelders

Pascal Lumbeeck van carnavalsvereniging Karnamor was op stap met Mayerke. © Filip Spoelders

Het Gemeenteplein is een heel weekend één groot terras. © Filip Spoelders

Tram 7 baant zich een weg door de terrassen. © Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners