Winnaars Vlaamse STEM Olympiade.  © Foto Technopolis

Winnaars van Vlaamse STEM Olympiades bekroond in Technopolis

Mechelen -

In Technopolis in Mechelen zijn zaterdagnamiddag de prijzen uitgedeeld aan de winnaars van de Vlaamse STEM Olympiades. Duizenden leerlingen hebben laten zien hoe ze uitblinken in Science, Technology, Engineering en Mathematics.

Leo De Nijn

Dit schooljaar namen aan beide wedstrijden, de tiende Vlaamse STEM Junior Olympiade (derde graad lager) en de elfde Vlaamse STEM Olympiade (voor de eerste graad secundair), bijna 55.000 leerlingen deel. Ze kregen allemaal de kans om hun STEM-talent te tonen.

“Jaar na jaar vinden we steeds meer meisjes, jongens en leerkrachten die staan te popelen om hun passie voor STEM te laten horen. Dat enthousiasme hebben we nodig om oplossingen te vinden voor belangrijke uitdagingen van de 21ste eeuw”, zei Rik Hostyn, coördinator van de wedstrijd.

Winnaars van de Vlaamse Junior STEM Olympiade. © Technopolis

Prijzenpakket van 30.000 euro

Tijdens de finale in Technopolis streden 64 meisjes en jongens in de beide categorieën voor een podiumplek. Ook tien leerkrachten uit de derde graad lager en tien leerkrachten uit de eerste graad secundair kregen de kans om zich te meten met hun collega’s.

Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle en Vlaams minister van Binnenlandse Zaken Bart Somers kwamen de prijzen uitdelen.

De winnaars van de Vlaamse Junior STEM Olympiade (derde graad) zijn Viggo Vandenbroecke uit Gent (Vrije Basisschool), Victor De Roeck uit Brugge (Basisschool Mozaïek), en Noah Annaert uit Sint-Niklaas (Gemeentelijke Basisschool Gavertje Vier). Tijs Viaene uit Moerbeke (GBS De Vlinderdreef) werd STEM-leerkracht 2021.

De Gouden winnaars Vlaamse STEM Olympiade (eerste graad) zijn Stijn Patroons uit Boechout (Sint-Gabriëlcollege) en Nand Vanderstukken uit Haacht (Middenschool Don Bosco). STEM-leerkracht 2021 is Gunther Verbelen uit Sint-Katelijne-Waver (College Hagelstein) geworden.

Er werd een prijzenpot van 30.000 euro verdeeld. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Onderwijs