© BFM

Brokkenbareel weer in panne, maar dit keer niet compleet ‘paraplu’

Pulderbos -

Voor de vijfde keer in minder dan vijf maanden tijd is de omstreden slagboom op de Reebergenlaan in Pulderbos weer buiten strijd. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven gaat zich informeren over wat er nu weer is gebeurd. Op het eerste gezicht ziet het gevaarte er minder ‘paraplu’ uit dan begin deze maand.

Begin juni werd de bareel voor de vierde keer kapotgereden. Toen was de ‘dader’ een landbouwer met tractor en geen wielertoerist. De landbouwer gaf zelf de schade aan. De bareel was toen helemaal kromgetrokken en stond echt ‘paraplu’. Toch was de schade snel hersteld.

Ditmaal is de slagboom ‘overstrekt’ en leunt hij op een elektriciteitskabel. Het lijkt er dus op dat hij ofwel onderaan een slag heeft gekregen of gewoon door een technisch defect té enthousiast is opengezwaaid en niet meer terug kan. Langs de zijkant staat ie nog recht. Een zware impact frontaal door een wielertoerist of auto lijkt dit keer uitgesloten.

Deze mountainbiker kijkt ook verbaasd naar boven, waar de bareel op de elektriciteitskabel rust. 

Deze mountainbiker kijkt ook verbaasd naar boven, waar de bareel op de elektriciteitskabel rust. ©  Kristin Matthyssen

De bareel rust nu op de elektriciteitskabel. 

De bareel rust nu op de elektriciteitskabel. ©  Kristin Matthyssen

“Is er weer iets met de bareel? k heb er nog niks over gehoord maar zal maandag eens informeren”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven, die er zijn humeur niet bij verliest en alle vragen over de vermaledijde slagboom even vriendelijk blijft beantwoorden.

De ‘brokkenbareel’ werd op 20 februari dit jaar in gebruik genomen. De betrokken gemeenten Vorselaar en Zandhoven wilden een einde stellen aan het sluipverkeer tussen Vorselaar en Pulderbos. De gemeenten wilden er zo een autoluwe route voor fietsers van maken.

Op 21 februari knalde er al een eerste wielertoerist tegenaan, met een gebroken vinger als gevolg. Op 3 maart werd de slagboom opnieuw kapot gereden door een wielertoerist, die nog niet geïdentificeerd kon worden. Op zondag 14 maart deelde de Bryon Cycling Club uit Vremde in de klappen toen de bareel die naar boven stond plotsklaps naar beneden kwam. Er vielen toen drie lichtgewonden.

Een van de twee bewakingscamera’s is verdwenen, maar daar is geen diefstal mee gemoeid. “Nee, het is de overlastcamera die we delen in onze politiezone Zara met Ranst”, legt de burgemeester uit. Soms wordt die camera ook op andere overlastgevoelige plaatsen ingezet voor sluikstort of voor zwemmers op het Netekanaal in Emblem. Aan de zijde van Vorselaar hangt wel nog een camera, al begint die stilaan wat bedekt te geraken door de bladeren aan de bomen. 

(kma)

De schade valt ditmaal nog mee. 

De schade valt ditmaal nog mee. ©  Kristin Matthyssen

Zo kromgetrokken zag de bareel er op 3 juni nog uit na een aanrijding door een tractor. 

Zo kromgetrokken zag de bareel er op 3 juni nog uit na een aanrijding door een tractor. © Kristin Matthyssen 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio