De openbare barbecue in het stadspark van Lier. 

De openbare barbecue in het stadspark van Lier. © Chris Van Rompaey

Geen openbare barbecues in parken van Berlaar

Berlaar -

De gemeente Berlaar gaat niet in op de vraag van raadslid Giel Van de Zande (Kartel BHG) om openbare barbecues in de parken te plaatsen.

“Heel wat steden en gemeenten plaatsen openbare barbecues op buurtpleintjes en parken. Op die manier creëer je leuke, belevingsvolle buurten en natuurdomeinen waar ontmoeting en ontspanning centraal staan. Laten we hiervoor de volgende plekken onderzoeken: Berlaarhof, het park achter de sporthal, de tuin van de pastorij in Berlaar-Heikant, het pleintje in de Vredestraat, de Doelvelden en nieuwe projecten met veel groen”, zei Van de Zande op de gemeenteraadszitting.

Burgemeester Walter Horemans (CD&V) is geen voorstander. “De vraag stelt zich of er behoefte is aan een openbare barbecue, want naast de investeringskost brengt dit ook een onderhoudskost met zich mee. Maar ook met het afvalaspect en mogelijk misbruik moeten we rekening houden, net als met het risico op brand. Los daarvan geloven we dat in een landelijke gemeente als Berlaar vele inwoners over een tuin beschikken waarin zij kunnen barbecueën.”  (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio